Vatandaşlar sağlıklı et için kendi tavuklarını yetiştiriyor

Hayrabolu'da vatandaşlar, sağlık et için tavuklarını kendileri yetiştirmeye başladı.

GÜNDEM 19.05.2014 13:15:00 0
Vatandaşlar sağlıklı et için kendi tavuklarını yetiştiriyor

Son dönemde artan hormonlu gıdaların ardından vatandaşlar, organik gıdalarla beslenmek için meyve ve sebzelerin ardından tavuklarını da kendileri yetiştiriyor. Civciv satışı yapan Levent Karavil, civciv satışlarında artışlar yaşandığını ifade ederek, "Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl satışlarımızda artış başladı. Geçmişte kuş gribi nedeniyle civciv satamaz olmuştuk. Ancak geçen yıl ve bu yıl özellikle köylülerimiz yine civciv alımına yöneldi. Artık köylülerimiz eskisi gibi kendi tavuğunu, ördeğini, kazını, hindisini civciv alarak yetiştirmeye başladı. Bazı televizyon programlarında doktorların sağlıklı tavuğun doğal ortamda büyüyen tavuklar olduğu, bu tavuklarda hormon riski taşımadığının anlatılması civciv satışlarını artırdı. İşlerimiz çok iyi bereket versin" dedi.

Karavil, günlük 150-200 adete kadar civciv satışı yaptığını, tezgahında yumurtalık ve et tavuğu civcivini 2,50 TL,'den, ördek badilerini 5 TL'den sattığını kaydetti. İHA