Kitap severler Kocaeli'de buluşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı bu yıl 17 Mayıs Cumartesi günü kapılarını açacak.

GÜNDEM 16.05.2014 16:28:00 0
Kitap severler Kocaeli

25 Mayıs'ta sona erecek olan fuarda 350 yayınevi stant açacak. 30 sahafın da stant açacağı fuarda 400 etkinlik gerçekleştirilecek. Fuarın bu yıl ki onur konuğu Türk Öykücülüğünün önemli isimlerinden Rasim Özdenören olacak. Fuar tanıtımı için kitap adamlar merkez ve ilçelerde etkinlikler düzenleyecek. Sosyal medya fenomenleri, Kocaeli ve Sakarya üniversitelerinde konferans verecek. Her yıl gerçekleştirilen “Agaçlar Kitap Açtı” etkinliği Perşembe günü sabah saat 07.00'de yürüyüş yolunda gerçekleştirilecek. Kitap fuarının bu yıl ki sosyal sorumluluk projesi Roman çocuklar olacak. Fuarda kurulacak kumbarada toplanacak kitaplarla Roman mahallelerinde kütüphane kurulacak.

KATILIM YOĞUN OLDU

Haber 7’nin haberine göre Uluslar arası Fuar alanında saat 10.30'da açılacak fuar ile ilgili Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı Antikkapı Restorantta basın açıklama yaptı. Açıklamaya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, İl Milli Eğitim müdür Yardımcıları Muhlis Öztürk ve Ali Osman Karabayır, Genel Sekreter yardımcıları Tahir Büyükakın ve Feyzullah Okumuş, Kültür ve sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan katıldı. Açıklama yapan Genel sekreter Ersin Yazıcı, “Kocaeli sadece sanayi kenti olarak değil, başka özellikleri ile de anılmasını istiyoruz” dedi. 

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ YAZARLAR

Bu yıl ‘kitapların dünyasına dalın' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Büyükşehir Genel Sekreteri Yazıcı, “ Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl Balçiçek İlter, Markar Esayan, Ayşe Kulin,Mustafa Armağan, Zahide Yetiş, İsmet Özel, Senai Demirci, Kahraman Tazeoğlu, Murat Menteş, Üstün Dökmen, Nihat Doğan, Ahmet Taşgetiren, Enver Aysever, Kadir Mısıroğlu, Ahmet Ümit ve daha birçok yazarın yanı sıra 350 yayınevi, 400 etkinlik, 120 söyleşi, 230 imza, 30 sahaf ile 55 Sivil Toplum Kuruluşu'nu ağırlayacak. Bu yıl farkındalık oluşturmak amacıyla12-16 Mayıs tarihlerinde okullarda kitap adamlar 15 dakikalık piyesler yapacak. Sosyal medya fenomenleri 13 Mayıs'ta Sakarya ve Kocaeli Üniversitesi'nde kitap fuarı tanıtımını yapacak” dedi. 

15 MAYIS'TA AĞAÇLAR KİTAP AÇACAK

Herkesi fuarda kitap dünyasına dalmaya davet eden Yazıcı, “Kocaeli Üniversitesi anketle Nermin Bezmen'in kaleme aldığı Kurt Seyit ve Şura romanının TV'ye en iyi uyarlanan roman seçti. Yazar Bezmen kitap fuarında ödülünü alacak. Bu yılın onur konuğu ise Türk Öykücülüğüne katkıda bulunan Rasim Özdenören olacak” dedi. 15 Mayıs'ta Yürüyüş yolunda bulunan ağaçların çiçek açacağını belirten Yazıcı, “Ağaçlar sabah saat 07.00'de ağaçlarımız bir günlüğüne kitap açacak. Artık ağaçlar kitap açtı Kocaeli ile özdeşleşti. 5 yılda yaptığımız fuara 1 milyon 220 bin ziyaretçi katıldı” dedi. 

MÜZAYEDE AÇILACAK

Seçkin kitapevlerinin bu yıl yine fuarda yerlerini alacağını söyleyen Yazıcı, “Fuarımız her görüşün, her fikrin kendisine yer bulduğu, her kesim ve siyasi görüşten yazarın yer aldığı fuar, söz konusu duruşuyla özgürlük ve demokrasi rüzgârları estiriyor. Fuarda stant açacak olan sahaflarımızla bu yıl müzayede yapacağız. Bu yıl ilk kez nadide eserlere sahip olan sahaflar müzayedelerini açacak” dedi. 

ROMAN MAHALLELERE KÜTÜPHANE

Bu yıl fuarda sosyal sorumluluk projesi kapsamında Roman çocuklara yönelik çalışma yapılacağını söyleyen Yazıcı, “Avrupa Konseyi Roman ve Göçebe Forumu ve Avrupa Şehirler İttifakı tarafından Avrupa kıtasında Roman dostu kentlere verilen DOSTA Konsey Ödülü'nü alan Büyükşehir, şimdi de Roman mahallelerinden bir okulumuza kütüphane kuruyor. “Kumbara Kitap Dolsun, Roman Çocuklara Bilgi Olsun” projesi kapsamında fuarın girişine konulacak kumbaraya Roman çocuklarının da okumasını istediğiniz kitapları atarak, siz de bu kütüphaneye destek olabilirsiniz” dedi.

Haber / Emine LALE