AK Parti gözünü Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikti

Aylar sonra gerçekleştirilen İlçe Danışma Toplantısı'nda Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yar

GÜNDEM 15.05.2014 18:39:00 0
AK Parti gözünü Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dikti

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, 30 Mart Yerel Seçimleri süreci dolayısıyla yaklaşık 3 aydır yapamadığı İlçe Danışma Toplantıları’na önceki gün yeniden start verdi.

DİVAN OLUŞTURULDU

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilat Binası’nda önceki gün saat 20.30’da başlayan toplantıda iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilçe yönetiminin çalışmalarının yer adlığı slaytın gösterimi yapıldı. Toplantıda daha sonra Divan Kurulu’nun oluşturulmasına geçildi. Divan Başkanlığı’na Sait Yazı, Divan Üyeliklerine ise Fatih Önkol, Metin Kanat, Enis Seyrek ve Melek Çiçek’in seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

 

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Toplantı öncesinde konuşma yapan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sait Yazı, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasına değinerek, “Allah bu millete bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Maden kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, kazadan yaralı kurtulanlara da acil şifalar diliyorum. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Sözün bittiği yerdeyiz. Ülke olarak çok hüzünlüyüz, fakat bir yandan da hayat devam ediyor. Dolayısıyla biz bu toplantıları yapmak mecburiyetindeyiz” dedi.

BUGÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Kazanın olduğu gün akşamı yatarken ölü sayısının 13-14 olduğunu belirten Sait Yazı, “Sabah uyandığımızda ölü sayısı 200’ü aşmıştı. Bunu öğrendiğimizde kahrolduk. Oradaki kardeşlerimiz ekmeklerini alınlarının teri ile kazanıyordu” dedi. Devletin tüm kurumlarının kazanın hemen ardından Soma’ya akın ettiğini belirten Sait Yazı, “Gerek hükümet, gerekse muhalefet partileri herkes Soma’da hazır bulundu. Devlet-Millet kaynaşmasını ortaya koydu. Bugün birlik ve beraberlik günüdür” diye konuştu.

SORUMLULAR TESPİT EDİLECEK

Soma’daki maden ocağı kazasının sebebinin araştırıldığını dile getiren Sait yazı, “Eğer ortada bir kul hatası varsa bu tespit edilecek ve sorumlularının burnundan fitil fitil getirilecektir” dedi. Tekirdağ İl Yönetimi olarak son 3 aydır ilçe danışma toplantılarını gerçekleştiermediklerini kaydeden Yazı, “Bu ayki toplantıya sadece katılması gerekenleri davet ettik. Biliyorsunuz ki daha yeni bir seçim sürecinden çıktık. Bütçeler tarumar oldu. Bu nedenle geniş katılımlı bir toplpantı yapamadık. Fakat bundan sonraki toplantıların, öncekiler gibi daha geniş salonlarda gerçekleştirileceğini ümit ediyoruz” dedi.

 

 

BİZ ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ

Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğunu dile getiren Sait Yazı, “Kapaklı’da mahallelerimizde yeni yapılanmalar içindeyiz. Adeta her mahallede bir ilçe teşkilatı kuracağız. Bu millet ilk defa kendi Cumhurbaşkanını kendi seçecek. Yaklaşık 2,5 aylık bir süre kaldı” dedi. İlçede yerel seçimlerle ilgili ‘Şu şöyle olsaydı kazanırdık’ şeklinde dedikodular yapıldığını kaydeden Sait Yazı, “Bu sözlerin bir anlamı yok. Bunları konuşmak halkın iradesine saygısızlık olur. Tekirdağ halkı böyle olmasını istedi. Biz önümüze bakacağız” ifadelerini kullandı. 

GÖZLERİ DOLDU

Toplantıda bir sonraki konuşmayı ise AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan gerçekleştirdi. Konuşmasına Soma faciasında hayatını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet yakınlarına da sabır dileyerek başlayan Orhan, “Gün boyunca haberlerden bu kazayı takip ettik. İnsanız. Bu tür olaylardan etkileniyoruz” dedi. Ali Osman Orhan’ın konuşması sırasında gözlerinin dolması dikkatlerden kaçmadı. 

AK PARTİ RÜZGARINI COŞKUYLA ESTİRDİK

Ülke olarak bir seçim atlattıklarını ifade eden Ali Osman Orhan, “Yeni kurulan ilçe teşkilatımız ile çok güzel çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz Kapaklı’da AK Parti rüzgarını coşkuyla estirdik. Üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Çalışmalarımız diğer ilçe teşkilatlarına da örnek oldu. Aday adaylarımız çok güzel programlar yaptı. Daha sonra adayın açıklanması ile birlikte hepsi adeta tek vücut olarak birlik beraberlik örneğini en güzel şekilde gösterdiler. Siyasette samimiyet olduğunu ispat ettiler” dedi.

KİRLİ İTTİFAKLAR SONUCU PARTİMİZ SEÇİMİ KAYBETTİ

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın üye çalışmalarında Tekirdağ’da birinci olduğunu söyleyen Ali Osman Orhan, “Bu başarımız sayesinde Tekirdağ da ülke sıralamasında 1’inci oldu. Fakat seçim zamanı yapılan kirli ittifaklar sonucu partimiz seçimi kaybetti. Önümüzde başka seçimler var. Geçmişe takılıp kalmamalıyız. 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığ seçimleri için kolları sıvadık. Şimdi birlik beraberlik zamanıdır” açıklamalarında bulundu. Toplantının bundan sonraki kısmı basına kapalı gerçekleşti.

Haber / Ahmet KARDEŞ