Ninniler söylediler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Engelliler Haftası ve Anneler Günü'nü bir arada kutladı ve Anfi Tiyatro'da bir program hazırladı. Programda Çerkezköy'de kurulmuş olan Grup Ninn

GÜNDEM 12.05.2014 18:41:00 0
Ninniler söylediler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Engelliler Haftası ve Anneler Günü’nü bir arada kutladı ve Anfi Tiyatro’da bir program hazırladı. Programı nine kostümü ile sunan Grup Ninni kurucularından Nurhan Altıntaş yaptığı konuşmada miniklerin ve çocukların gelişimde ki önemine vurgu yaptı. Programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Sakine Aslan, dernek üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

 

SEMAH GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aynur Düzgünel; ninnilerin sıfır ile iki yaş arasındaki bebekler için yazıldığını söyledi. Düzgünel; bu yaştaki çocukların akıllarnin bilgiye aç olduğunu söyledi ve bu yaştaki çocuklara anne sevgisiyle Türkçe’yi çok iyi öğretmek gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Sakine Aslan da programa katılan herkese teşekkür etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyelerinin semah gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından anneler için sahneye Grup Ninni çıktı. Nursena Kuru, Ebru Çınar, Büşra Tecmen, Cengiz Can Çil, Gülçin Çil, Efes Aslan, Çiğdem Akkurt, Nihal Başoral Ovalı, Ayşe Kekeş Özkan Sezer, Betül Akkurt, Hatun Akkoyun, Hasan Erden, Aykan Akgüç, Taner Ateş, Ayhan Uğur, Hatice Çifti, Ferdi Gören, Hülya Dediğidoğru, Ahmet Saburlu, Mazlum Akçay’ın yer aldığı gruba Ahmet Gayretli ve Aynur Düzgünel tarafından sertifika verildi. Programda plaket alan Nursena Kuru, Ebru Çınar, Büşra Tecmen ve Cengiz Can Çil aldıkları plaketleri ise annelerine anneler günü hediyesi olarak hediye ettiler. 

 

 

ŞAZİYE EBE’YE PLAKET

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Kent Konseyi tarafından hazırlanan plaketi Şaziye Mürsel’in elini öperek kendisine takdim etti. Ahmet Gayretli “Bu gün hem engelli kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olduğumuz bir gün hem de elleri öpülesi annelerimizin Anneler Günüdür. Sağlıklı çocuk dünyaya getirmek iyi bir şeydir ama birde onların manevi annesi olan ebeleri vardır. Bu anlamlı günde aramızda Çerkezköy’ün en eski ebelerinden Şaziye Mürsel bulunmaktadır. Kendisi beş binden fazla çocuğumuzun dünyaya gelmesine vesile olmuştur. Kendisine yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

GRUP NİNNİ’DEN KONSER

Programın devamında ise Grup Ninni “Dandini Dandini Dastana”, “ Aktaş Diye Beledim”, “Koyun Gelir Kuzu ile”, “Arkadaşım Eşşek”, “Hoş geldin Dünyamıza”, “ Annesi Onu çok severmiş”, “Adalardan çıktım yayan”, “Atem Tutem ben seni”, “ Eledim Eledim”, “E Bebeğime”, “ Ninni Desem uyur mu ki?”, “Kırmızı Gül Demet Demet” ninnilerini söyledikten sonra koro Hayat Bayram Olsa şarkısı ile herkese unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin finalinde ise Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Halk Oyunları ekibi de sahne alarak müthiş bir gösteri sundu.

Haber / Ahmet KILAVUZ