Az katlı konutlar tercih ediliyor

Yapılan araştırmaya göre Çerkezköy'de ve Türkiye genelinde konut alacak vatandaşlar, 5 katın üzerindeki katlarda oturmak istemiyor. Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan Karagöz'ün

GÜNDEM 11.05.2014 17:17:00 0
Az katlı konutlar tercih ediliyor

Çerkezköy Emlakçılar Dernek Başkanı Serkan Karagöz, yaptığı açıklamada Çerkezköy’de ve Türkiye genelinde en çok az katlı konutların tercih edildiğini söyledi. Karagöz, vatandaşların yüzde seksen üçünün ise beşinci katın üzerinde olan binalarda oturmak istemediklerini belirtti.

AZ KATLI BİNALAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR

Başkan Karagöz, “ Çerkezköy Emlakçılar Derneği olarak yaptığımız araştırmaya göre, ilçemizde ve Türkiye genelinde konut alıcıları konut alırken az katlı binaları tercih ettikleri ortaya çıktı. Ev arayanların yüzde elli dokuzu bir ile beş katlı konutları tercih ediyor. Yaşayacağım ev altı ile on katlı binada olsun diyenlerin oranı ise yüzde yirmi dokuz. Yüksek katlı binalarda yaşamak isteyen konut alıcılarının oranı ise epey düşük. Örneğin on bir ila on beş katlı binaları tercih edenler, arama yapanların yüzde sekizi kadar. On altı ila yirmi katlı binaları seçenler yüzde iki, yirmi kat ve üzeri işaretleyenler ise yine yüzde iki oranında.”dedi.

VATANDAŞLARIMIZIN YÜZDE 83’Ü BEŞİNCİ KATTAN DAHA YÜKSEKTE OTURMAK İSTEMİYOR

Başkan Serkan Karagöz, “Konut arama detayına bakıldığında da yüzde seksen üçünün beşinci katın üzerinde oturmak istemediklerini ifade etti. Başkan Karagöz, “Araştırmamıza göre konut arama detayına bakıldığında arama yapan vatandaşların yüzde seksen üçü binaların beşinci katından daha yüksekte oturmak istemiyor. Yüzde on birlik kesim ise altı ile on beşinci katı tercih ederken, yüzde birlik kesimin de on beş kat üstünü tercih ettikleri görüldü.”diye konuştu.

Haber Seyit SÜREN