Kapaklı'nın sempatik yüzü yıldız olma yolunda

Gerek atları ile gerekse düzgün kişiliği ile Kapaklı halkının gönlünde taht kuran Melikşah Özen film yıldızı oluyor. Halk arasında 'Battal Gazi' diye de anılan Melikşah Özen yapımc

GÜNDEM 8.05.2014 19:15:00 0
Kapaklı

Kapaklı’nın sevilen simalarından Melikşah Özen’in rol aldığı ‘Çerçi’ adlı televizyon filmi yarın saat 19.00’da Kanal 7 ekranlarında yayınlanacak.

AT BİNİCİLİĞİNDEKİ HÜNERLERİM SAYESİNDE FİLMDE ROL ALDIM

Çerçi adlı TV filminin Halk Yapım şirketi tarafından yapıldığını belirten Melikşah Özen, “Halk Yapım şirketinin sahibi olan Nazif Tunç Bey ile ortak bir arkadaşımız vasıtasıyla tanıştık. Arkadaşım kendisine benim at biniciliği konusundaki yeteneklerimden bahsetti. Nazif Tunç da, Çerçi adlı bir film yapacaklarını benim de bu filmde rol almamı istedi. Çünkü filmde attan düşme sahneleri vardı. Bende teklifi kabul ettim” dedi.

YARIN AKŞAM EKRANLARDA OLACAK

10 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da Kanal 7 ekranlarında yayınlanacak olan Çerçi filminin çekimlerinin Sakarya’nın Adapazarı ilçesine bağlı Taraklı Köyü’nde gerçekleştiğini dile getiren Melikşah Özen, “Filmin çekimlerine 2 Nisan’da başladık. Yaklaşık 1 ay içinde filmimiz izleyici ile buluşmaya hazır hale geldi. İnşallah filmimiz insanların beğenisini kazanır. Çünkü hakikaten çok güzel bir hikâyesi var” açıklamalarında bulundu. 

FİLMİN SÜRÜKLEYİCİ BİR HİKAYESİ VAR

Çerçi adlı filmin konusundan da bahseden Melikşah Özen, “Recep ve babası Çerçi Mümtaz at arabasıyla yaz kış demeden dağ köylerinde çerçilik yapmaktadır. Köylünün her türden siparişlerini, ihtiyaçlarını yıllardır gidermeyi bir görev bilmişlerdir. Çerçi Mümtaz ayağı kırıldığından birkaç hafta köylere çıkamayacaktır. Oysa son gittikleri köyde hasta bir kadına ilaçlarını getireceklerine dair söz vermişlerdir. Eğer ilaçlar yaşlı kadına ulaştırılamazsa kadın ölüp gidecektir. Recep, babasının kadına verdiği sözü düşünür. Babasının sözü yerde kalmasın diye yola çıkar. İki serseri yolunu keser. Çerçi arabasında ne var ne yok talan ederler. Hırsızlar hasta kadının ilaçlarını da alıp giderler. Küçük Recep ne yapıp edip mutlaka ilaçları kurtarıp yerine ulaştırmak ister ve hırsızların peşine düşer” dedi.

İŞTE FİLM KADROSU

Yapımcılığını Nazif Tunç’un yaptığı Çerçi filminin yönetmenliğini ise Oğuzhan Akçay yaptı. Necdet Tok ve Murat Yılmaz’ın kaleminden çıkan oyunda Melikşah Özen’in yanı sıra Berkan Güzel, Aziz İzzet Biçici, Pervin Mert, Muhittin Tatlı, Tuğba Erman, Gül Kahyaoğlu, İzzet Lüleci ve Yılmaz Fidan rol aldı. Filmin müzikleri Gökhan Tamir tarafından yapılırken, filmin Görüntü Yönetmenliğini Mehmet Demirhan, Kurgu Yönetmenliğini ise Necdet Tok üstlendi. Uygulayıcı Yapımcılığını Arif Hakverdi’nin yaptığı Çerçi filminde Yapım Koordinatörlüğünü Ömer Miraç Tunç, Yardımcı Yönetmenliği Emre Karataş, Işık Şefliğini Mehmet Uluyol,  Kurguyu Yusuf Ali Tokat, Yönetmen Yardımcılıklarını Begül Şen ve Ömer Dursun üstlendi. Filmin Yapım Sorumlusu Ali Topçu, Yapım Yardımcısı da Kemal Bay olurken, filmin Sanat Yönetmeni Ömer Elaçmaz ve Ömer Miraç; Kostüm Sorumlusu Tülin Beceren ve Set Amiri de Hüseyin Ergüder oldu.

20 AKTÖR ADAYI ARASINA GİRMİŞTİ

Melikşah Özen, 3 yıl önce de 3 D Animasyon tekniği ile yeniden sinema sahnesine taşınan Battal Gazi filiminin başrol oyuncusu için düzenlenen elemelere katılmış ve yaklaşık 5 bin kişi arasından finale kalan 20 aktör adayı arasına girmeyi başarmıştı.

Haber / Ahmet KARDEŞ