Hayrabolu Ayçiçeği Festivali tarihi belli oldu

Hayrabolu Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısının ilk oturumu geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Toplantıda, Ayçiçeği Festivali'nin de tarihi konuldu. Ayrıca Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Mu

GÜNDEM 5.05.2014 15:46:00 0
Hayrabolu Ayçiçeği Festivali tarihi belli oldu

HUZUR HAKLARI GÜNDEME ALINDI

Hayrabolu Belediye Meclisi Mayıs Ayı ilk oturumunu önceki gün gerçekleştirdi.  Meclis; gündem dışı imar konularının yanı sıra Plan Bütçe Komisyonundan alınan uygulanmakta bulunan “Evsel Katı Atık Ücret tarifeleri” ni de değerlendirdi. Meclis; 30 Nisan 2014 tarihli Komisyon Raporunu görüşmek için konuyu gündeme ekledi.

Meclis başkan ve üyelerine; meclis toplantılarına ve ihtisas komisyonları toplantılarına katıldıkları her gün için ödenen huzur hakkı ücreti de belirlenmek üzere gündeme alındı.

Hayrabolu Belediyesi 2013 yılına ait Kesin Hesap ve Muhasip İdare Cetvellerinin son düzenlemeleri yapılarak oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis Üyesi Atilla Ersayın çekimser oy kullandı.

Gündeme alınan bir diğer konu ise; şu an uygulanmakta olan 2014 Mali yılı Ücret tarifesinde 6360 sayılı kanun kapsamında tüzel kişiliği sona eren Çerkezmüsellim ve Şalgamlı Mahallelerinde bulunan düğün alanları ve halı saha ücretleri ile Kültür Park alanı düğün alanlarından alınacak ücretler oldu. Ücretler belirlenmek üzere konu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

AYÇİÇEĞİ FESTİVALİ TARİHİ BELİRLENDİ

Hayrabolu Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Ayçiçeği Festivali’nin bu yıl 24.’sü yapılacak. Meclis, festivalin tarihine karar verdi. Buna göre festivalin 14-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

Çiftçi Malları Koruma Meclisi ve Murakabe Heyeti için gizli oylama yapılarak asil ve yedek üyelikler belirlendi.

Buna göre Çiftçi Malları Koruma Meclisi ail üyeleri; Bülent Can, Osman Özcan, Salih Yüksel, Sertan Keskin ve Mustafa Yüksel olurken yedek üyeler de Sadık Baysal, Hasan Hüseyin Uçal, Süleyman Artanlar, Oğuz Engin ve İsmail Serin oldu.

Çiftçi Malları Murakabe Heyeti asil üyeliğine; Bülent Başol, Erol Öztemel, İsmail Yavuz, Sabri Salih Kaymaz ve Üzeyir Özlü seçilirken yedek üyeler ise Rahim Seze, Ergin Uysal, Mustafa Kırbıyık, İlyas Çetiner ve Hüseyin Damar oldu.

Haber/Gülay YİĞİT SEZEN