Ertürk, "Taksim Meydanı'nın Mayıs'a kapatılması demokratik bir ülkede kabul edilemez"

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi 1 Mayıs işçi Bayramı dolayısıyla dün saat 10.30'da İlçe Teşkilatında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında CHP Çerkezköy İlçe

GÜNDEM 1.05.2014 15:33:00 0
Ertürk,

37 İNSANIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

Cumhuriyet Halk partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi adına 1 Mayıs işçi Bayramı ile ilgili basın açıklamasını İlçe Eğitim’den sorumlu Başkan Yardımcısı Nejdet Ertürk yaptı. Ertürk, “Emekçilerin tüm sorunlarını getirme, birlik içinde, dayanışma içinde ifade etme ve örgütlenme günü olan 1 Mayısı kutluyor 1977’de Taksim’de hayatını kaybeden 37 insanımızı saygıyla anıyoruz. Öncelikle 1 Mayıs ‘Emek ve Dayanışma Günü’nün, özüne ve anlamına uygun olarak, bir bayram havasında, bir şenlik ortamında kutlanması konusunda herkesin sorumluluklarını bilerek hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Dünyada bir bayram sevinci ile kutlanan 1 Mayıs’ın bu yıl ülkemizde bir gerginlik ve çatışma konusuna dönüştürülmesinden kaygı duyuyoruz. Taksim Meydanı Türkiye tarihinin işçi sınıfının direnişinin, yaşadığı acının, zulme karşı dik duruşun ve özgürlüğün anlam bulduğu bir simgedir. Hükümetin diktatöryal bir anlayışla verdiği emirle, Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’a kapatılması demokratik bir ülkede kabul edilemez” diye konuştu.

EMEKÇİ HALKIMIZ ALANLARDA SESLERİNİ HAYKIRMAYA DEVAM EDECEK

Nejdet Ertürk açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hükümet olayı basit bir meydan inatlaşması gibi göstererek 1 Mayıs’ın temel mesajını gözlerden kaçırmak niyetindedir. Bu gün 1 Mayıs’ı kutlayabiliyorsak, bu tarih boyunca verilen bedellerin sayesindedir. Emekçi halkımızda bu güne yaraşır bir şekilde alanlarda seslerini haykırmaya devam edecek ve özlenen ülke hayallerine kavuşacaklardır. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları konfederasyonu Araştırma Enstitüsü(DİSK-AR),1 Mayıs’a giderken hazırladığı raporda işçilerin 1 Mayıs’ta taksim Meydanı’nda olması için sıradan 15 neden 1 Mayıs’ta alanlarda olmamız için önemli bir fırsattır”.

Ertürk 15 nedeni şöyle sıraladı:1-Her dakika bir iş kazası,her saat bir ölüm,2-Her üç iş cinayetine bir yenisi eklendi,3-Fiziksel ve ruhsal sağlığımız risk altında,4-Ölümlü iş kazalarının %94’ü taşeronda,5-Çalışmaktan yaşamaya fırsat kalmıyor,6-İki milyona yakın kişi köle gibi çalışıyor,7-Türkiye yıllık ücretli izinde 3. Ligte,8-Hasta da olsak çalışıyoruz,9-Tatil hayal,evi ısıtmak  zor,yoksulluk bizi boğuyor,10-İşsizlik kronik sorun,11-İşsizin parasını hükümet ve sermaye yiyor,12-AKP döneminde kredi borçlarımız sabit fiyatlarla 19 kat arttı,13-Asgari sefalet devam ediyor,14-Kadın işçinin önünde duvarlar var,15-Sendikal haklar gasp ediliyor şeklinde sıraladı.

EMEKÇİLERİMİZİN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nejdet Ertürk , “Ülkemizde ve bütün dünyada barışın, kardeşliğin, güvenceli yaşamın, adaletli ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek yaratmak adına tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyoruz” dedi.

Haber / Seyit SÜREN