Görme engelliler yeteneklerini Tiyatro sahnesinde gösterecek

Yaklaşık bir ay önce Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde sahnelenen '3 perde bir oyun' adlı tiyatro oyununun senaristi Gülsay Özkan Oğuz, yeni bir proje ile bölge halkının karşısına çıkmayı

GÜNDEM 28.04.2014 15:55:00 0
Görme engelliler yeteneklerini Tiyatro sahnesinde gösterecek

YENİ PROJE İÇİN KOLLARI SIVADI

Gülsay Oğuz Özkan’ın yazıp yönettiği ve yalnızca öğrencilerin rol aldığı “3 perde bir oyun” adlı tiyatro oyunu Çerkezköylü tiyatroseverlerden tam not almıştı. Tiyatronun bir tutku işi olduğunu kaydeden Senarist Gülsay Özkan Oğuz, bu kez de yepyeni bir proje ile Çerkezköy ve Kapaklı halkının karşısına çıkmak için kolları sıvadı. Bölgede ikamet eden görme engelli vatandaşlardan bir tiyatro topluluğu oluşturmak istediğini ifade eden Gülsay Özkan Oğuz, “Alanında uzman eğitmenlerin yardımıyla görme engellilerden oluşan tiyatro grubumuzla çok güzel bir oyun sahnelemeyi planlıyoruz. Hatta ilk oyunumuzu da görme engelli vatandaşlarımız için sahnelemeyi planlıyoruz. Bizim amacımız görme engellilerin aslında fırsat verildiği zaman neler yapabildiğini göstermek” dedi.

FATURA TİYATROYA KESİLMEMELİ

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı’da da insanların tiyatroya ilgilerinin yetersiz olduğunu dile getiren Oğuz, bu proje sayesinde hem insanların tiyatroya bakış açılarının değişmesine hem de görme engellilerimizin istediklerinde neleri başarabileceklerine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz” dedi. Tiyatro konusunda öncelikle velilerin bilinçlenmesi gerektiğini kaydeden Gülsay Özkan Oğuz, “Tiyatro ile ilgilenen bir öğrencinin derslerinden en ufak bir düşüş yaşandığında fatura hemen tiyatroya kesiliyor. Bu doğru değil. Tiyatro ile ilgilenen öğrencilerin derslerinde de genel anlamda yükselme olur. Bu nedenle ailelerin çocuklarına destek olması gerekir. Çocuklar bu sayede hem derslerinde çok daha başarılı olur, hem de rol aldıkları tiyatro oyununda çok daha başarılı bir performans gösterir” ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR PROJEYE HERKES DESTEK VERMELİ

Görme engellilerle birlikte sahnelemeyi planladığı oyunu kendisinin kaleme alacağını sözlerine ekleyen Gülsay Özkan Oğuz, “Ben uzun yolculukları çok severim. Bu yolculuklar sırasında şoför, muavin ve yolcu üçgeninde inanılmaz eğlenceli diyaloglar gerçekleşebiliyor. Ben bu diyalogları not alır, daha sonra da yazacağım oyunlarda kullanırım. Sahneleyeceğimiz hikaye şehirler arası yolculuğu konu alan komedi türü bir oyun olacak” dedi. Bu işin uzun soluklu bir iş olduğunun altını çizen Oğuz, “Kaymakamlarımızın, Belediye Başkanlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da böylesine anlamlı bir projeye destek vereceklerine inanıyorum” dedi. Haziran ayı itibari ile tiyatro grubunu oluşturmaya başlayacaklarını kaydeden Oğuz, bu konu hakkında da Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı ve Çerkezköy Şubelerinin desteğini beklediğini ifade etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ