Şampiyon sporcular Çerkezköy'ü gururlandırdı

Çerkezköy Güzel Spor Kulübü'nün Türkiye Tekwondo Şampiyonasında dereceye giren şampiyon sporcular dün Antrenörleri Bilal Güzel, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal

SPOR 23.04.2014 00:20:00 0
Şampiyon sporcular Çerkezköy

BU SPORCULARIMIZ GELECEKTE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLACAK SPORCULARIMIZ

Ziyarette Çerkezköy Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel, Türkiye şampiyonasında dereceye giren sporcuların her birinin gelecekte olimpiyat şampiyonu olacak sporcular olduğunu belirtti. Güzel, “Sporcularımızın yaşları küçük olmasına bakmayın her biri kendinden büyük ayni anda üç erkeği halt edecek kapasitede sporcudur. Dereceye giren bu sporcu kardeşlerimin her biri gelecekte bizim olimpiyat şampiyonu olacak sporcularımızdır. Yapılan Türkiye şampiyonası da olimpiyatlar için yıldız sporcuların seçimi olmuştur.2 Mayıs 2014 tarihinde Gaziantep’te yapılacak şampiyonaya bu sporcularımız katılmaya hak kazanmışlardır. Gaziantep’teki şampiyonadan da birincilikle ayrılacaklarını belirten sporcular Çerkezköy’ü Tekwondo’da da ismini tüm ülke çapına ve dünyaya duyurmak olduğunu söylediler. Antrenör Bilal Güzel de Gaziantep’teki Şampiyonada da hedeflerinin sporcuların ifade ettikleri gibi birincilikleri kazanmak olduğunu belirtti.

GÜZEL OLİMPİYATLARA SPORCU KAZANDIRMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel,” Anadolu Yıldızları Tekwondo Lig şampiyonasında olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2016-2020 yıllarında yapılacak olan yaz olimpiyatlarına da katılacak ve hedefinin bu olimpiyatta da başarı sağlamak olacak. Bu ligin 1. 2. tur maçları Tekirdağ’da yapılmış olup müsabakalara 220 bayan ve 220 erkek sporcu katıldı. Bu müsabakalarda iki bayan sporcumuz finale yükselerek Antalya’da yapılan Okullar arası Gurup eleme şampiyonasında dereceye girerek Türkiye Şampiyonasında İlimizi temsil edeceklerdir” diye konuştu.

SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay,’da Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel ve şampiyon sporcuları ve okul idarecilerini tebrik ettiğini ve kutladığını belirterek, “Yapılan Türkiye Şampiyonalarında dereceye giren İlçemizin güzide Spor Kulübü Güzel Spor Kulübü’nün Antrenörü Bilal hocamız başta olmak üzere, şampiyonada dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. Okul idarecilerimizi de kutluyorum. Sporcularımızın Şampiyonada iyi dereceler almış olduklarını görüyorum. Çerkezköy olarak sizlerle gurur duyuyoruz. İlçemizin ismini geniş kitlelere duyurdunuz. Bu başlı başına bir başarıdır. Bu nedenle de gençlerimizi kutluyorum.”dedi.

GENÇLİK MERKEZİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI YER TESPİTİ YAPILACAK

Kaymakam Metin Kubilay, Çerkezköy’de kurulması planlanan Gençlik Merkezi içinde çalışmaların başladığını belirterek, “İlçemizde Gençlik Merkezi kurulması için çalışmalar başlatıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılacak olan Gençlik Merkezi’nin yer teslimi önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Gençlerimiz Yapılacak bu merkez sayesinde çok daha iyi ve pozitif olarak çalışacaklar ve zamanlarını çok daha iyi değerlendireceklerdir.”dedi.

3 MİLYON 500 BİN TL.’İK BİR YATIRIM OLACAK

Kaymakam Kubilay Gençlik Merkezi’nin üç milyon beş yüzbin liralık bir yatırm olacağını da belirterek, “İlçemize yapılacak olan Gençlik Merkezimiz 3 katlı ve her katı bin metre kare olacak ve üç milyon beşyüz bin liralık bir yatırım olacak ve 300 günde içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlandı. Şu andaki mevcut Kapalıspor salonumuzun bitişiğinde yapılacak olan Gençlik Merkezimizin gençlerimize, Çerkezköyümüze hayırlı olacağına inanıyoru ve belirlenen tarihte tamamlanır da ilçemizin büyük bir ihtiyacı giderilmiş olur. ”dedi.Kaymakam Kubilay ayrıca Çerkezköy Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi ilçede ilk kez bir Çocuk Şenliği’nin düzenlemiş olmasından da memnunluk duyduğunu ve mutlu olduğunu ifade etti.

GENÇLİK MERKEZİNİN HAYATA GEÇMESİ İLE GENÇLERİMİZ TÜM KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTULACAK

Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel’de Gençlik Merkezinin hişzmete girmesiyle birlikte ilçedeki tüm gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulacağını ve böyle bir merkezin Çerkezköy’ün en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu ve bu konuda yapılmasına ön ayak olan Kaymakam Metin Kubilay ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal’a girişimleri nedeniyle teşekkür etti.

SPORA DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

68 kilogramda Şampiyonada okullar arası üçüncü olan Şahin Yiğit’in babası Kamil Yiğit’te “Sayın Kaymakamımızın sporla yakından ilgilenmesi ve ilçemizde sporun daha da yaygınlaşması yönünde gösterdiği gayretlerini biz veliler olarak takdirle karşılıyoruz. Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel’inde gençlerimizi iyi eğiterek şampiyonalarda derece almalarını sağlaması nedeniylede ona da teşekkür ediyoruz. Sporun her kademesinin ilçemizde daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösteren sizlere ayrıca müteşekkirim. Sağ olun” dedi. Yapılan konuşmalar sonunda Kaymakam Kubilay Sporcularla birlikte toplu fotoğraf çektirdi. 

DERECEYE GİREN SPORCULAR ŞUNLAR:

Muay-Thai Türkiye Şampiyonası, 08.15 Mart 2014 tarihleri arası Antalya’da yapılan şampiyonada 2004 doğumlu İnci Narin yerlici İlköğretim Okulu öğrencisi Gülsüm Ügey 33 kg.da Minikler kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.15.17 Nisan 2014 tarihinde de Yalova’da yapılan Tekwondo Gurp müsabakasında birinciliği elde etti. Halit Narin Teknik ve Endüstri meslek Lisesi öğrencisi Şahin Yiğit 1997 doğumlu 68 kg.’da Antalya’da yapılan Okullar arası Türkiye grup şampiyonasında üçüncü oldu ve oda Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Nurullah Narin Ortaokul öğrencisi olan Meryem Akgün 2002 doğumlu 29 kg’da Marmara ve Ege Grubunda bir ve ikinciliği elde etti. Nurullah Narin Orta Okulu öğrencisi Kübra Kepenek’te 2002 doğumlu ve 33 kg’da Marmara ve Ege Grubunda birinciliği kazandı.

Haber/Seyit SÜREN