Kim demiş bayanlar dikkatsiz araç kullanır diye?

Minibüs şoförlüğü yapan ve görenleri şaşırtan Feride Çabukel'in müşterileri şoförün bayan olmasından gayet memnun. Yaygın bir düşünce olan "bayanların dikkatsiz araç kullan

GÜNDEM 22.04.2014 00:33:00 0
Kim demiş bayanlar dikkatsiz araç kullanır diye?

MİNİBÜS ŞOFÖRLERİNE BAYAN RAKİP

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde minibüs şoförlüğü yapan Feride Çabukel, görenleri şaşırtıyor. 24 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi mezunu Feride Çabukel, Edirne’de ilk ve tek kadın minibüs şoförü. Minibüs şoförlüğünün baba mesleği olduğunu söylüyor Çabukel. 30 yıldır babasının minibüs şoförlüğü yaptığını anlatan Çabukel, atanana kadar baba mesleğini devam ettireceğini söyledi. Çabukel, “7 seneden beri araç kullanıyorum. Babam 30 yıldır minibüs şoförcülüğü yapıyor aynı zamanda bu meslekten emekli” dedi.

ATANANA KADAR DEVAM

Sağlık Meslek Lisesi mezunu olduğunu açıklayan bayan şoför, KPSS sınavına hazırlandığını belirtti ve sınava hazırlanırken babasına maddi destek vermek için minibüs şoförcülüğüne başladığını ifade etti. “Bayan şoför olduğum için ilk zamanlarda tepki alıyordum ve insanlar araca binmeye korkuyordular. Şimdi ise araca bindiklerinde daha güvenli olduklarını söylüyorlar” diyen Çabukel, “Osmanlı’nın başkentlik yapmış olduğu Edirne’de ilk bayan şoför olmanın gururunu yaşıyorum” dedi.

ERKEKLERE GÖRE DAHA DİKKATLİ

Çabukel’in minibüsüne binen vatandaşlar önce şaşırdıklarını ancak çok memnun olduklarını belirttiler. Yolculardan Sevgi Misir, “3 yıldır Kurtbey’e gidip geliyorum. Daha önceleri erkek şoförlerle gidip geliyordum ve bir bayan olarak rahatsız oluyordum. Şuanda bayan arkadaşımız şoförlük yapıyor çok memnunum. Erkek şoförlere göre daha dikkatli araç kullanıyor’’dedi. Gülkaynak ise, “Ben 57 yaşındayım ilk defa bayan minibüs şoförü görüyorum. Erkek şoförlere göre daha dikkatli araç kullanıyor” dedi.

Haber/Ahmet KILAVUZ