Özel Güvenlikçilerden veryansın: Kaderimize terk edildik!

Sayıları Emniyet Teşkilatında görev yapan Polis sayısıyla yarışan Özel Güvenlik Görevlileri, haklarının yendiğini öne sürerek dernek kurdular. Çorlu'daki Özel Güvenlik Görevlilerinin

GÜNDEM 22.04.2014 00:01:00 0
Özel Güvenlikçilerden veryansın: Kaderimize terk edildik!

ÖZEL GÜVENLİKÇİLER DERNEK ÇATISI ALTINDA TOPLANDI

Özel Güvenlikçiler, sıkıntılarını gidermeyi amaçladıklarını belirterek Çorlu’da dernek kurdu. Çorlu’da sayılarının 2 bini bulduğunu belirten özel güvenlikçiler, “Çorlu Özel Güvenlik Görevlileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” adı altında toplandılar. Çorlu’da kurulan derneğin lokalinde toplanan Özel Güvenlik Görevlileri bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı dernek başkanı Mustafa Özkara yaptı. “Özel güvenlik görevlilerinin sayısı Çorlu’da 2 bine ulaştı” diyen Dernek Başkanı Özkara; “Türkiye’de ise 300 bine dayandı” dedi. Özel Güvenlik işinin riskli olduğunun altını çizen Dernek Başkanı Özkara, “Kurumların mallarını çalışanların canları bize emanettir. Bu meslekte çalışan özel güvenlikçi kardeşlerimiz bu maaşları hak etmiyor” diyerek tepki gösterdi.

ÇALIŞTIĞIMIZ KURUMLA BAĞIMIZ YOK

Mustafa Özkara, özel güvenliklerin, çalıştıkları kurumla ilgisinin olmadığını vurgulayarak; “Güvenlik görevlileri olarak bizler taşerona mahkûm edildik. Bizler çalıştığımız kurumların işçisi değil taşeronun işçileri yapıldık” dedi. Çalıştıkları firmaları çoğu zaman tanımadıklarını ifade eden Özkara, zaman zaman sorunlarını paylaşacakları bir muhatap bulamadıklarını söyleyerek veryansın etti.  Özkara: “ Kaderine terk edilmiş bir şekilde çalışmaktayız” dedi.

TÜM MESLEKTAŞLARIMIZI BEKLİYORUZ

Özel Güvenlik Görevlilerinin dernek aracılığıyla haklarını arayacaklarının altını çizen Dernek Başkanı Mustafa Özkara; “Tüm meslektaşlarımızı derneğimize katılmaya çağırıyorum” dedi. Edinilen bilgilere göre, Türkiye’de görev yapan Özel Güvenlik Görevlilerinin sayısı 300 bini zorluyor. Sertifika alan toplan Özel Güvenlik Görevlisi ise daha geçen yılın başlarında 1 milyonu geçti bile. Çorlu’da kurdukları dernekten umutlu olan Özel Güvenlik Görevlileri, çalışma şartlarının düzelmesini umut ediyorlar.

Haber / Emine LALE