Ergene mercek altında

Trakya'nın kanayan yarası Ergene Nehri'nin kurtuluşu için 6 Mayıs 2011 tarihinden günümüze çalışmalar devam ediyor. 15 başlık altında toplanan Eylem Planı ilgili Yıldız Teknik Üniversites

GÜNDEM 18.04.2014 20:58:00 0
Ergene mercek altında

Yıllardır ıslahı için uğraşılan ve 2011 yılından bugüne kadar sayısız toplantılarla çözüm aranan Trakya’nın Kanayan yarası Ergene Nehri, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kültür ve Kongre Merkezi’nde yeniden ele alındı.

ÇEVRECİ GENÇLER KATILDI

Trakya’nın yıllardır çözüm beklediği Ergene Nehri sorunu, 2011’den bu yana 15 başlıkta toplanan Eylem Planı’yla çözüme kavuşmayı bekliyor. Konuya ilişkin önceki günlerde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kültür ve Kongre Merkezi’nde bir konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansta Belediyelerin Atık Su Arıtma Tesislerinden, Sanayi Ortak İleri Arıtma Tesisleri’ne; Marmara Denizi’ne Deşarj Projesi’nden, barajlara, göletlere yapılan yatırımlar ile ilgili geniş çapta bir çalışma süreci bilgilendirmesi yapıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan bilgilendirme seminerine özellikle çevreye duyarlı, gençlerin katılımı gözlerden kaçmadı. Seminerde ayrıca, sırasıyla Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Modelleşme Şube Müdürü Burhan Fuat Cankaya, Tekirdağ Ergene Deniz Deşarj A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ceyhan, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal ve Öz Akteks Tekstil San ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü ile S.S. Ergene Yeşil Çevre Sanayiciler İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cılız yer aldı. Hepsi sunum eşliğinde konuşma yaptılar.

HT ÇEVREYİ DAHA AZ KİRLETİYOR

Öz Akteks Tekstil San ve Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü ve S.S. Ergene Yeşil Çevre Sanayiciler İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cılız, firmalarında uyguladıkları ve büyük tasarrufların sağlandığı HT Yıkama ile ilgili rakamları açıkladı. Yıkama ile elektrik, boya ve suda tasarruf sağladıklarını bu vesile ile çevrenin daha az kirletildiğini dile getirdi. Panelistlere vermiş oldukları değerli bilgiler için günün anısına plaket verildi.

Haber / Emine LALE