Kozuva: Birlik beraberliğimizi dost düşman herkes görecek

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30'da Meclis Toplantı Salonu'nda Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirildi. Mart Ayı gelir-gider hesaplarÄ?

GÜNDEM 17.04.2014 19:10:00 0
Kozuva: Birlik beraberliğimizi  dost düşman herkes görecek

ÇTSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na meclis üyelerinden Hasan Dursun, Kadir Uz, Mesut Görgün, Muharrem Yamaç, Saim Buyruk ve Yasin Durak katılmadı.

YENİ PERSONEL KENDİNİ TANITTI

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce odada yeni işe başlayan personel kendisini meclis üyelerine tanıttı. ÇTSO’da Dış Ticaret elemanı olarak göreve başladığını kaydeden Ayşe Çoban, oda bünyesinde uzun yıllar görev almak istediğini ifade etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde Mart Ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizan görüşüldü.

MART AYI GELİRİ 122 BİN 250 TL

Yapılan bilgilendirmede ÇTSO Mart Ayı gelirinin 122 bin 253,53 TL olduğu ifade edilen toplantıda Mart Ayı giderinin ise 182 bin 741,52 TL olduğu kaydedildi. Kasa mevcudunun 49,06 TL olduğu belirtilen ÇTSO’nun Mart Ayı sonu ile Bankalar mevcudunun ise 905 bin 364,91 TL olduğu ifade edildi. ÇTSO’nun Mart Ayı sonu itibariyle gelir ve gider kısmının 6 milyon 645 bin 924,81 TL olduğu ve mizanda denklik sağlandığı belirtildi. Gündem maddesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ DOSTA DÜŞMANA GÖSTERECEĞİZ

Toplantının bir sonraki, gündem maddesinde ise TOBB 2014 Yılı Genel Kurulu’na meclis üyelerinden yapılacak katılımın görüşülmesine geçildi. Genel Kurul tarihinin TOBB’da yapılacak yönetim kurulu toplantısında belirleneceği kaydedildi. Genel Kurula tüm meclis üyelerinin katılması yönetim kurulu tarafından meclise sunuldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Süleyman Kozuva, “Normalde Genel Kurula yalnızca TOBB üyeleri katılabiliyordu. Biz kendileri ile görüştük ve tüm meclis üyelerimizle katılmak istediğimizi belirttik. Kendileri bunda herhangi bir sakınca görmedi. Biz de konuyu meclise sunduk. Biz birlik beraberliğimizi dosta düşmana göstermek ve Ankara’da gövde gösterisi yapmak için bu kararı aldık” dedi. İlgili gündem maddesi Meclis Üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

2013 YILI TOPLAM GELİRİ 2 MİLYON 237 BİN TL

Toplantı ÇTSO’nun 2013 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi ile devam etti. 2013 yılı toplam gelirinin 2 milyon 237 bin 757,81 TL olduğu kaydedilen toplantıda, 2013 yılı toplam giderinin ise 1 milyon 860 bin 291,64 TL olduğu ifade edildi. İlçede eğitim öğretim veren okullara yapılan yardımlardan bahsedilen gündem maddesinde üyelerle iletişimi güçlendirmek ve şeffaf oda anlayışının güçlenmesini sağlamak amacıyla oda bünyesinde Basın ve Halkla İlişkiler Birimi kurulduğu belirtildi. 2013 yılı sonunda başlayan Akredite Oda sürecinin geçtiğimiz günlerde başarılı bir şekilde tamamlandığı belirtilen gündem maddesinde, odanın eğitim programları kapsamında birçok farklı kuruma kapılarını açtığı ifade edildi.

MAL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ORTAKLIK BİTECEK

Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde ise tapu kayıtlarında toplam 679,28 metrekarelik ÇTSO’ya ait arsanın, Mal Müdürlüğü payı olarak görülen 229,28 metrekarelik kısımdan yararlanma hakkının görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili bilgilendirme yapan Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “Mal Müdürlüğü kendi payını satma kararı aldı. Kanun bu anlamda önceliği odamıza veriyor. 360 bin TL bedel karşılığında ilgili payı oda bünyemize kazandırabiliriz” dedi. Arsanın bulunduğu yerin blok nizama tabi olduğunu kaydeden ÇTSO Başkan Yardımcısı İsmail Akın, “Burada yüzde 100 oranında inşaat yapılabilir. Fakat bizim için asıl önemli olan konu mevcut ortaklığın giderilmesidir. Başkası alacağına odamızın alması taraftarıyım” dedi.

SOSYAL TESİS YAPMAK İSTİYORUZ

Arsa payının oda bütçesinden değil, odanın ihtiyat payından alınacağına dikkat çeken Süleyman Kozuva, “Biz ihtiyat payımızı harcamazsak bu para devlete geri dönüyor. Bu parayı, bundan başka kullanabileceğimiz bir alan da yok. İnşallah bu alanı odamıza kazandırır ve gelecek yıl da paramız artarsa bu alanda üyelerimize özel bir sosyal tesis yaparız” dedi. Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde ÇTSO Dergisi’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Derginin 2014 yılında 3 baskı halinde yayınlanacağını kaydeden Genel Sekreter Hakan Gel, "Derginin reklam gelirleri ile 30 bin TL elde edilmesi bekleniyor. Derginin toplam gideri ise yaklaşık 50 bin TL olarak tahmin ediliyor. Derginin basımı ile ilgili firmalardan teklif alınmaya devam ediliyor" dedi. Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ