UMKE Trakya Eğitimi Tekirdağ'da yapıldı

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, 20. Bölge İlleri olan Trakya Bölgesi illerinin 10. Temel Eğitimi Tekirdağ'da gerçekleştirildi. Organizasyonunun Tekirdağ İl S

GÜNDEM 17.04.2014 17:44:00 0
UMKE Trakya Eğitimi Tekirdağ

20 KATILIMCIYA 1 HAFTA EĞİTİM

Ulusal Medikal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 20. Bölge İllerinin (Tekirdağ-Edirne-Kırklareli) eğitimi Nisan Ayının 2. Haftasında Tekirdağ’da gerçekleştirildi. 07-13 Nisan 2014 tarihleri arasında katılımıyla organizasyonunun Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapıdığı 10. UMKE Temel Eğitimine Tekirdağ İlinden 3, Edirne İlinden 13, Kırklareli İlinden 4, toplamda 20 katılımcı yer aldı. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ilk 5 gün teorik uygulama, 2 gün kamp olmak üzere toplam 7 günde eğitimlerin tamamlandığı ifade edildi.

UMKE PERSONELİ OLMAYA HAK KAZANDILAR

Eğitim sonunda katılımcıların UMKE personeli olmaya hak kazandıkları belirtilirken Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İllerinin 10. UMKE Temel Eğitimine Eğitimci desteği verdikleri açıklandı. Katılımcıların sertifikalarını İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımı ile UMKE kamp alanında dağıttı. Olağanüstü durumlar ve saniyeler içerisinde hayat kurtarma ya da hayatın daha iyi idame ettirilmesi gayreti içerisinde olan yeni UMKE personeli UMKE ordusuna katıldı.

Haber / Ahmet KILAVUZ