"Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri Mehteran gösterileriyle başladı

Çerkezköy İlçe Müftülüğü bu yıl ilçede bir ilke imza atarak çok geniş katılımlı bir 'Kutlu Doğum 'haftası etkinlikleri programı hazırladı.

GÜNDEM 16.04.2014 21:50:00 0

Etkinlikler 15 dün saat 14.00’te Osmanlı Camii önünde İstanbul Bakırköy Belediyesi Mehteran Ekibi’nin gösterileriyle başladı. Mehteran gösterileri kortej Atatürk Caddesi, kuru sokak ve Öztrak caddesinden kortej kapalı Otopark alanına geldi.

SAMİMİYETE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Kapalı Otopark alanda gerçekleşen programda Çerkezköy İlçe Müftüsü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. ‘Müftü Tuna, “Bu gün kutlu doğum haftasının ilk programını yapıyoruz. Bu güzel kalabalık bizleri cesaretlendirdi. Bu yıl ‘Kutlu Doğum’ haftası etkinliklerinin her kesime ulaşmasını istiyoruz. Bu sene canlı bir program yapılmasında Müftülüğümüz İstişare kurulunun katkısı var. Camiye gelmeyen ya da gelemeyen kardeşlerimize de ulaşmak istiyoruz. Bizlere kol kanat geren Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Bizlerin bu programlarımız için tüm belediye olanaklarını seferber eden Belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum. Ayrıca İstişare kurulumuz üyelerine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl Çerkezköy İlçe Müftülüğü olarak çok yoğun bir ‘Kutlu Doğum’ haftası etkinlikleri programı hazırladık. Cuma günü LEMAR’daki iki düğün salonunda da 3 bin kişilik bir etkinliğimiz olacak ve bu etkinliğe de tüm Çerkezköy halkımızı davet ediyorum. Çünkü hepiniz Peygamber sevdalılarısınız. Diyanet işleri Başkanlığımız bu yıl Kutlu Doğum Haftası’nı Samimiyetlik olarak hazırladı. Din demek samimiyet demektir. Samimiyete çok ihtiyacımız var. Mümin demek güven veren eminlik verendir. Müslüman demek gerçek iman eden ve tüm canlıları seven demektir.”diye konuştu.

BU GÜZEL GÜNDE BİZLERİ BULUŞTURAN MÜFTÜLÜĞÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Müftü Tuna’dan sonra konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, “Öncelikle böyle güzel ve anlamlı bir günde bizleri burada buluşturan Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Bu yıl İlçemizde bize böyle güzel bir ‘Kutlu Doğum’ haftası etkinliği yaşattıkları içinde şükranlarımı sunuyorum. Tüm Çerkezköy halkımızı Müftülüğümüzün gerçekleştireceği “Kutlu Doğam Haftası” etkinliklerine katılmalarını bekliyorum” dedi.

ORGANİZASYONU GERÇEKLEŞTİREN MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜ VE KATKISI OLANLARI KUTLUYORUM

Programın son konuşmasını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay yaptı. Kaymakam Kubilay, “Bu anlamlı organizasyonu gerçekleştiren başta ilçe Müftülüğümüz olmak üzere bu programa katkısı olan herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. Peygamberimizin 1443.yılı münasebetiyle ilçe Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu etkinlikler kapsamında Müftülük İstişare Kurulu olmak üzere tüm katkı sağlayan kuruluşlara ve şahıslara teşekkür ediyor kutlu doğum haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Yapılan Konuşmaların ardından müftülük personeli programa katılan protokol mensuplarına ve vatandaşlara gül ve karanfil dağıttı. Sonra Mehteran ekibi konser verdi ve etkinliğin ilk programı son buldu.   

Haber / Seyit SÜREN