Gördükleri dersleri yerinde incelediler

Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık Bölümü öğrencileri Pera Villa Pastaneleri üretim tesislerini gezerek, eğitimini aldıkları derslerin birebir uygulamasını gördüler.

GÜNDEM 14.04.2014 20:32:00 0
Gördükleri dersleri yerinde incelediler

Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık bölümü öğrencileri Pera Villa Pastaneleri üretim tesislerini ziyaret ettiler.

STAJ ÖNCESİ UYGULAMA

İlk olarak öğrenci ve öğretmenler hijyen kıyafetlerini giydiler ve sonra tesisi gezmeye başladılar. Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Suat Adıyaman; öğrencilerin önümüzdeki sene Staj göreceklerini kaydederek bu gezinin onlar için bir ön tecrübe olduğunu ifade etti. Teoride aldıkları eğitimin uygulamasını gördüklerini ifade eden Suat Adıyaman; “Özellikle hijyen kurallarını öğrencilerimiz üzerinde uygulamak istiyoruz” dedi. Öğrenciler Pera pastanesinde tatlı, baklava, pasta, böreğin nasıl yapıldığını öğrendiler.

PERA PASTANELERİNDE HER YIL ÖĞRENCİLER STAJ GÖRÜYOR

Pera Villa Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin her yıl rutin olarak işletmelerini ziyarete geldiklerini söyledi. İlk yıldan itibaren işletmelerinde Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Aşçılık bölümü öğrencilerinin staj yaptığını belirten Zümbül, öğrencilerin okullarında teorik olarak gördükleri hijyen kurallarını uygulamalı olarak imalathanede gördüklerini belirtti. Pişirme, pasta, hamur ve baklama bölümünü gezen 50 öğrenci daha sonra Çerkezköy Pera Pastanelerine giderek mutfakta yemek yapımını inceledi.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN