Görevi başında şehit oldu

Edirne'de olay yerine giden polislere ateş eden şüpheliyi yakalamak isterken gerçekleştirilen operasyonda 2 polis memuru vurularak yaralandı. Operasyonu yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Edirne İl E

GÜNDEM 14.04.2014 20:28:00 0
Görevi başında şehit oldu

ŞEHİT OLDU

Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Edirne Devlet Hastanesi'ne giderek bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Edirne Valisi Hasan Duruer, "Akşam polis arkadaşlarımıza ateş edildi. İki polis arkadaşımız bacağından yaralandı. Failleri yakalamak için mahalleye gidildiğinde müdür yardımcılarımızdan bir arkadaşımız maalesef kalp krizi geçirerek, şehit oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine de sabırlar diliyorum. Tabi emniyet ve asayiş polislerimiz, gece gündüz demeden mücadele veriyorlar. Evlerimizde rahat uyuyabiliyorsak onların sayesindedir” dedi. Duruer, merhum Ertan Nezihi Turan’ın herhangi bir rahatsızlığı olduğunu bilmediğini kaydetti.

TEKİRDAĞ’DA DOĞDU

Edirne İl Emniyet Müdürü Baştuğ ise Turan'ın görev şehidi olduğunu dile getirdi. Şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Turan'ın yüksek tansiyon hastası olduğu bildirilirken, ölüm haberini alınca hastaneye giden eşi Velda Turan ise ayakta durmakta zorluk çekti. 2 çocuk babası Turan'ın cenazesinin Edirne’de yapılacak törenin ardından memleketi Saray’a götürülmesi bekleniyor. Aslen Tekirdağlı olan Turan, ilk, orta ve lise öğrenimini de Tekirdağ’da tamamladıktan sonra 1991 yılında Polis Akademisi’nden Komiser Yardımcılığı rütbesiyle mezun olarak Ankara’ya atandı. Sırasıyla Mardin (1995-97), Kırşehir (1997-2000), Kırklareli (2000-2009), Erzurum (2010-2013) Emniyet Müdürlüklerinde görev yapan Turan, son olarak da 19.08.2013 tarihinde Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.

Haber Merkezi