Kapaklı Meclisi start verdi

Büyükşehir Yasası kapsamında ilçe statüsüne geçen ve meclis üye sayısı 25'e yükselen Kapaklı Belediye Meclisi'nin Nisan Ayı Olağan Toplantısı önceki gün yapıldı. Toplantı ?

GÜNDEM 13.04.2014 03:01:00 0
Kapaklı Meclisi start verdi

Kapaklı Belediye Meclisi, 30 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından ilk toplantısını önceki gün saat 14.00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirdi. İlçe statüsüne yükselen Kapaklı’da Belediye Meclis Üye sayısı da 25’e yükseldi.

KATİP ÜYELER BELİRLENDİ

Meclisin yeni dönem ilk toplantısına AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Çetin dışında tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Tıoplantıda CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş da hazır bulunurken, AK Parti ilçe yönetiminden kimsenin bulunmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından 4 dilekçenin daha gündeme eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra Katip Üye seçimi yapıldı. Başkan İrfan Mandalı, Katip Üyelikler için Bülent Erez ve Nalan Çolak’ı önerirken, AK Parti grubu ise Bahtiyar Büyükbüce ve Fatih Önkol’u önerdi. Yapılan gizli seçim sonucu 16’ya 9 üstünlükle Mandalı’nın önerdiği Bülent Erez ve Nalan Çolak Kapaklı Belediye Meclisi Katip Üyeliğine seçildiler ve seçim sonrası yerlerine geçtiler. 

MANDALI’NIN VEKİLİ HALİL İBRAHİM ERKAN OLDU

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kapaklı Belediye 1. Başkan Vekili’nin seçimine geçildi. Başkan İrfan Mandalı, 1. Başkan Vekilliği için Halil İbrahim Erkan’ı önerirken, AK Parti grubu ise herhangi bir isim önermedi. AK Partili Salih Bezgin, Meclis 1. Başkan Vekili’nin CHP’den, 2. Başkan Vekili’nin ise AK Parti’den olmasını önerdi. Başkan Mandalı ise öneriyi kabul etmeyerek, “Varsa adayınız önderin. Seçimimizi yapalım” dedi. Yapılan gizli oylama sonucu 25 oyun 21’ini alan Halil İbrahim Erkan 1. Başkan Vekilliği’ne seçildi. Seçimde 3 oy ise boş çıktı. Meclis 2. Başkan Vekilliği için ise Başkan Mandalı İlhan Çetinkaya’yı önerirken, AK Parti grubu ise Salih Bezgin’i önerdi. Yapılan gizli seçim sonucu 25 oyun 16’sını alan Çetinkaya da Meclis 2. Başkan Vekilliği’ne seçildi. Toplantıda daha sonra Encümen Üye seçimine geçildi. Başkan Mandalı Encümen Üyelikleri için İlhan Çetinkaya ve Yılmaz Saç’ı önerirken, AK Parti grubu ise Fatih Önkol ve Bahtiyar Büyükbüce’yi önerdi. Yapılan seçim sonucu 16’ya 9 oyla İlhan Çetinkaya ve Yılmaz Saç Encümen Üyeliği’ne seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ OYBİRLİĞİ İLE BELİRLENDİ

Toplantı, komisyon üyelerinin seçimi ile devam etti. Yapılan açık oylama sonucu İmar Komisyonu Üyeliklerine Halil İbrahim Erkan, Erol Özkan, Kemal Kenar, Salih Bezgin ve Mahir Aras’ın seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Plan ve Büyçe Komisyonu Üyeliklerine ise Bülent Erez, Ersin Yavuz, Bakser Öztürk, Ufuk Bayraktar ve Sevgi Aksoy oybirliği ile seçildi. Tarife Komisyonu’na ise Turan Çakan, Muzaffer Yıldırım, Ender Dubaz, Fatih Önkol ve İbrahim Aktürk oybirliği ile seçildi.

MANDALI’NIN ÖNERDİĞİ İSİMLER SEÇİLDİ

Belediye Başkan Yardımcılarına ödenek olan ödeneğin belirlenmesi ile devam eden toplantıda, meclis başkan ve üyelerine ödenecek huzur hakkı da oybirliği ile karara bağladı. Toplantıda daha sonra Çiftçi Mallarını Koruma Heyeti’nin belirlenmesine geçildi. Başkan Mandalı’nın önerdiği Seyfettin Palaz, Mehmet Karaçoban, Mustafa Aşık, Bülent Çavuş ve Sadettin İbo 22 oyla Çiftçi Mallarını Koruma Heyeti üyeliklerine seçildi. Seçimde 3 oy ise boş çıktı. İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından meclis üyelerinden İrfan Demir, özel bir nedenden dolayı toplantıdan ayrıldı. Toplantı Murakabe Heyeti Koruma Meclis Üyelerinin belirlenmesi ile devam etti. Bu seçimde de Mandalı’nın önerdiği Nazif Ünal, Mehmet Özban, Tuncay Çoban, Vedat Karlı ve Ahmet Ergün 22 oyla Murakabe Heyeti Koruma Meclis Üyeliğine seçilirken, 3 oy yine boş çıktı. 

SEÇİMLER TAMAMLANDI

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise T.C. Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent Üyelerinin seçimine geçildi. Başkan Mandalı’nın önerdiği Sami İkizler ve Nalan Çolak oybirliği ile T.C. Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent Üyeliğine seçildi. Böylece toplantıda seçimler tamamlanmış oldu. Sosyal Denge Sözleşmesi için Başkan Mandalı’ya yetki verilmesi konusunun oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Kapaklı Belediyesi ve kapanan Karaağaç Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporları okundu. Bu sırada Başkan Mandalı yerini Meclis Başkan Vekili Halil İbrahim Erkan'a bıraktı. 2013 yılı gider bütçesinin 37 milyon TL olarak tahmin edildiği açıklanan Kapaklı Belediyesi Faaliyet Raporu’na göre bütçeye 5 milyon TL ek ödenek yapıldı ve bütçe  42 milyon TL oldu. Gerçekleşen bütçenin 40 milyon 829 bin 253,72 TL olduğu belirtilen açıklamada bütçenin gerçekleşme oranının ise yüzde 97,21 şeklinde gerçekleştiği kaydedildi. Gelir bütçesinin ise 37 milyon 449 bin 057,23 TL olarak gerçekleştiği belirtilen açıklamada, Gelir Bütçesi gerçekleşme oranının ise yüzde 89,16 olduğu kaydedildi.

BÜTÇE KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Kapaklı Belediyesi ve kapanan Karaağaç Belediyesi’nin 2013 yılı denetim raporlarının okunması ile devam eden toplantıda daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bütçenin revize edilmesi konusundaki yazısı görüşüldü. 62 milyon TL olarak belirlenen 2014 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’nin 31 Mart-31 Aralık 2014 tarihlerini kapsayacak şekilde revize edildiği belirtilen toplantıda ilgili gündem maddesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 2014 mali yılında görev yapacak olan zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretinin üst sınırının brüt 382 TL olarak belirlendiği toplantıda, satışa çıkarılacak gayrimenkuller için Mustafa Serat’ın görevlendirilmesi de oybirliği ile karara bağlandı. Toplantı dilekçelerin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

Haber / Ahmet KARDEŞ