İlk toplantı seçimlerle geçti

Malkara Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 14.00'da Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Başkanlığı'nda gerçekleştirdi.

GÜNDEM 10.04.2014 23:23:00 0
İlk toplantı seçimlerle geçti

SEÇİMLER YAPILDI

Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Atatürk Anıtı’na çelenk sunulduktan sonra, Başkan Ulaş Yurdakul'un açılış konuşması, yoklama, saygı duruşu ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlandı. Toplantının 2’nci gündem maddesinde Belediye Meclis Kâtiplerinin seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Belediye Meclis Kâtipliğine Ali İhsan Uslu ile Nuran Başkütük seçildi. Gündemin 3. maddesinde ise Belediye Meclis Başkan Vekillerinin seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda 1. Başkan Vekili Bahaettin Cömert ve 2. Başkan Vekili de Celal Yılmaz oldu. Gündemin 4. maddesinde de Çiftçi Mallarını Koruma Azalığı üye seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Çiftçi Mallarını Koruma Azalığına Ömer Dede, Özgür Güner, Hasan Özgür, Abdullah Dırama, Sezai Örs seçildi. Gündemin 5. maddesinde Çiftçi Malları Murakabe Heyeti Üyeleri seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Çiftçi Malları Murakabe Heyetine Saim Özden, Süleyman Yavuz, Ali Yavuz, Recep Başaran ve Bilgin Kuzu seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Gündemin 6. maddesinde yer alan Belediye Encümen Üyelerinin seçimi de kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Belediye Encümen Üyeliğine Cem Özkan ve Volkan Soğancılar seçildi. Gündemin 7. maddesinde yer alan Belediye Bütçe Komisyonu’nun seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Belediye Bütçe Komisyonu’na Hikmet Altuğ, Nuri Dinçer, Nuran Başkütük, Ahmet Bedel ve Mutlu Gürer seçildi. Gündemin 8. maddesinde yer alan Belediye İmar Komisyonu’nun seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Belediye İmar Komisyonu’na Hüseyin Vasfi Güner, Hüseyin Simen, Ersan Tepe, Mesut Şahin ve Orkun Ekrem Yılmaz seçildi. Gündemin 9. maddesinde ise Marmara Belediyeler Birliği'ne üye seçimi kapalı zarf usulü ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Marmara Belediyeler Birliği üyeliğine Recai Örs seçildi. Gündemin 10. maddesinde yer alan Doğu - Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent'e üye seçimi de kapalı zarf usulü ile yapılırken oylama sonucu Afşin Turan ile Hikmet Altuğ seçildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ BELİRLENDİ

Gündemin 11. maddesinde 2013 Yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Belediye Denetim Komisyonu Raporu’nun görüşülmesi ve yapılan bilgilendirmenin ardından Belediye Başkanı’nın Toplu Sözleşme hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yetki hakkındaki yazısı görüşülerek alım satım işleri yetkilisinin Ali İhsan Uslu olarak belirlendiği toplantıda Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 2014 Mali Yılı Bütçesinin Revize Edilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek Bütçe Komisyonuna havale edildi. Zabıta Müdürlüğü'nün Araç Devir hakkındaki yazısının oy birliğiyle karara bağlandığı toplantıda Fethi Özver'in Benzinlik İntifa Hakkı ve Kira Sözleşmesi hakkındaki dilekçesi görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda Ulaş Yurdakul ile birlikte Hüseyin Vasfi Güner, Cem Özkan, Orkun Ekrem Yılmaz, Volkan Soğancılar ve Şinasi Koltuk'un Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapacağı belirtildi.

Haber Merkezi