Korkmaz: Kapaklı en iyi tercihi yaptı

30 Mart seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na aday olan ve yüzde 4,1 oyla seçimleri Çerkezköy'de 4'üncü sırada tamamlayan Faruk Korkmaz, Kapakl

GÜNDEM 9.04.2014 20:57:00 0
Korkmaz: Kapaklı en iyi tercihi yaptı

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret eden Faruk Korkmaz, “İrfan kardeşime hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istedim. Kendisi benim 10 yıldır mesai arkadaşımdır. 10 yıl boyunca çok iyi teşviki mesaimiz oldu. 3’üncü dönemde de Belediye Başkanlığı yarışından zaferle ayrılarak ustalık döneminde Kapaklı’ya hizmet edecek. Kendisinin ustalık döneminde en iyi hizmetleri yapacağından en ufak bir şüphem yok. Kapaklı halkı en iyi tercihi yaptı” dedi. Korkmaz, konuşmasının sonunda bundan sonraki siyaset hayatına yine BBP çatısı altında devam edeceğini kaydetti.   

FARUK BAŞKAN GERÇEK GÜCÜNÜ GÖSTEREMEDİ

30 Mart yerel seçimlerinde Faruk Korkmaz’ın yaklaşık 2 bin 700 oy aldığını söyleyen İrfan Mandalı ise “Bu rakam, Faruk başkanımın gerçek oyunu yansıtmıyor. Bunun nedeni de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü Başbakanımız yaptığı açıklamalarda yerel seçimleri adeta milli mesele, istiklal mücadelesine çevirdi. Bu da partinin, adayların önüne geçmesine neden oldu. Bu nedenle Faruk başkan gerçek gücünü gösteremedi. Ben bu duruma seçimlere 2-3 gün kala uyandım. Kapaklı halkını uyardım. 30 Mart seçimlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın değil, Belediye Başkan adaylarının seçimi olduğunu söyledim. Eğer Başbakan o konuşmaları yapmasaydı Faruk başkanın oyu en az 10 bin idi” diye konuştu. 

CHP’NİN OYLARI İLE BAŞKAN OLMADIM

Seçimlerde diğer CHP’li Belediye Başkan Adaylarına kıyasla kendi işinin çok daha zor olduğuna dikkat çeken İrfan Mandalı, “CHP’nin Kapaklı’daki oyu bellidir. Vahap Akay Çerkezköy’de CHP’nin oyları ile seçimi kazandı. Fakat ben burada CHP’nin oyları ile başkan olmadım” dedi. Faruk Korkmaz’ın da 2004 seçimlerinde kendisi gibi zorluklarla mücadele ederek başkan olduğunu söyleyen Mandalı, “2004’te BBP’nin ülke genelindeki oy ortalaması yüzde 1,5 civarındaydı. DSP’nin ise oy oranı yüzde 1 civarındaydı. Buna rağmen Faruk Korkmaz Kızılpınar’da, ben de Kapaklı’da seçimlerden galip çıktık” dedi.   

KARAAĞAÇ’I 4,5 MİLYON TL BORÇLA DEVRALDIK

Faruk Korkmaz’ın Kızılpınar’ı ilçe yapmak için büyük çaba harcadığını söyleyen İrfan Mandalı, “Bizim nüfusla ilgili bir sıkıntımız yoktu. Fakat Kızılpınar’da nüfus yeterli değildi. Bu çerçevede Veliköy ile birleşerek Velipınar adı altında yeni bir ilçe oluşturulması için Ak Partili Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut ile birlikte Ankara’ya müracaatta bulundu. Fakat Faruk başkanın üzerinde oynan oyunlar Kızılpınar’ın ilçe olmasını engelledi” dedi. Büyükşehir yasası kapsamında köylerin ve Karaağaç Beldesi’nin Kapaklı’ya bağlandığını belirten İrfan Mandalı, “Karaağaç Belediye Başkanı yaptığı açıklamalarda borçlarının bulunmadığını söylüyordu. Fakat gördük ki işin aslı öyle değil. Biz Karaağaç’ı 4,5 milyon TL borçla devraldık” dedi.