Macit: Çanakkale, şehitlerin destanıdır

Çerkezköy Alperen Ocakları 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Çanakkale şehitlerini andı.

SİYASET 19.03.2014 15:37:00 0
Macit: Çanakkale, şehitlerin destanıdır

VATAN İÇİN BÜYÜK BEDELLER ÖDENDİ

Önceki akşam saat 19.30’da Belediye Meydanı’nda düzenlenen anma programında konuşan Çerkezköy Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Mavit, varlığını sürdürmek isteyen her toplumun tarih boyunca çeşitli zorlukları aşmak ve fedakarlıklara katlanmak zorunda olduğunu ifade ederek “Bizim milletimizde, geçmişte pek çok zorluklarla başa çıkmış en kutsal değer olarak gördüğü vatan için büyük bedeller ödemiştir. Çanakkale de kazanılan zafer savaşın ve tarihin akışını değiştirmiş, Türk milletinin tarihinde kazandığı en büyük zaferlerden birisi olmuştur” şeklinde konuştu.

OMUZ OMUZA SAVAŞTILAR

Bugün Alevi, Sünni, Kürt, Laz diye ayrım yapılırken, ecdadımızın ırk ayrımı yapmadan omuz omuza cephelerde cenk ettiğini dile getirerek “Bizler günümüzde ayrım yaparak birbirimize düşerken, ecdadımızın gece gündüz demeden tüm zorluklara karşı savaşa girdiği düşmanlarını kendimize güldürerek o zamanın amaçlarını boşa çıkartmış bulunmaktayız” dedi.

BAĞIMSIZ TÜRKİYE’NİN TEMELLERİ ATILDI

Çanakkale zaferlerinin milli mücadelemize de önemli katkıları olduğunu, bağımsız ve güçlü Türkiye’nin temellerinin bu üstün zaferin sonucunda atıldığını söyleyen Macit “Çanakkale zaferi, vatanı, milleti, bayrağı, dini ve devleti için canını feda eden, kanlı gömleği ile toprağa giren hakkın rızasına ulaşan şehitlerin destanıdır” dedi.

SLAYT GÖSTERİSİ SUNULDU

Macit, bu zaferin, vatan evlatlarının yüreklerini aynı noktada çarptığında bütün imkansızlıklara rağmen nelere başarabileceğinin bir göstergesi olduğunu da dile getirerek “Bu zafer kahraman ecdadımızın dünyaya parmak ısırtan bir iman ve kahramanlık destanıdır. Milletimizin iman ve azminin metanet ve günün vatan sevgisinin bir göstergesidir. Çanakkale’de şahlanan ruh milletimizin mayasını oluşturan ruhtur. Bu ruh dinin, vatanın, namusun, bayrağın, kısaca bizi biz yapan değerlerin en zor şartlarda bile feda edilemeyeceğini açık bir şekilde ortaya koymuştur” dedi. Ahmet Macit’in konuşmasının ardından Çanakkale Zaferinin videosu slayt olarak sunuldu.

Haber / Gökhan YILMAZ