Şentop: AK Parti'yi yavaşlatmaya çalışıyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy'e gelerek Belediye Başkan Adayı Ali Ertem'e destek oldu.

GÜNDEM 16.03.2014 22:24:00 0
Şentop: AK Parti

TÜRKİYE KAZANACAK

Mustafa Şentop, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve partililer tarafından karşılandı. Teşkilat binasında düzenlenen programda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar, “Daima hizmet, daima millet diyerek çıktığımız bu yolda, Başbakanımızın yolunda ölmek var dönmek yok. O başımızda olduğu sürece Türkiye kazanacak” diye konuştu.

 

 

 

 

MUHALEFET BU SEÇİMİ GENEL SEÇİME ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR

Seçimlerin tarihi bir seçim olduğunu belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, “Bugünler Türkiye’de siyasetin dönüm noktası olarak tarihe geçecek. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Haziran 2015’te genel seçimler var. 30 Mart, 3 seçim silsilesinin ilk basamağı. Bu seçimlerde alacağımız sonuç çok önemlidir. Muhalefet partileri bu seçimi bir genel seçime çevirmeye çalışıyor. Çünkü yerel seçimlere dair politikaları ve projeleri yok. Muhalefetin adaylarının projeleri konuşulmuyor. Muhalefetin sorunu sadece projeyle ilgili değil, aday sorunları da var. Başka partilerden aday toplayarak seçime giriyorlar” dedi.

 

BAŞBAKANIMIZ İSTİKRARIN SEMBOLÜ HALİNE GELDİ

Aday belirlemek için 3 ay uğraştıklarını kaydeden Şentop, “Proje, aday ve politika konusunda muhalefet iddialarını ortaya koyabilecek durumda değil. Bu seçim adeta bir yarıştır. Biz hep beraber koşalım diyoruz. Biz koşuyoruz ama onlar koşmuyor, çelme takarak bizim koşmamızı engellemeye çalışıyorlar. Amaçları koşmak, seçimi kazanmak değil, AK Parti’yi yavaşlatmak, AK Parti’nin oyunu düşürmektir. Türkiye kötüye gittiği için mi bunu yapıyorlar? Hayır. Ekonomiye baktığımızda Türkiye 4 yıl+3 aydır dünyada büyüyen bir ülke. Sosyal barış bakımından da bir buçuk yıldır kan akmıyor, şehit cenazeleri gelmiyor. Başbakanımız istikrarın sembolü haline geldi. Türkiye’nin uluslar arası itibarı yükseldi. Tüm göstergeler iyiye gidiyor. Bu şerh ittifakını kuranlar vatan millet sevdası ile değil, ülke iyiye gittiği için bir araya geldi” ifadelerini kullandı.

 

SANDIK GÖREVLİLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Türkiye’nin hasımı olan bazı güçlerin istikrardan rahatsız olduğunu kaydeden Şentop, “Güçlü bir Türkiye bazı aktörleri rahatsız etti. Bu uluslararası güçlerin Türkiye’de de taşeronları var. Türkiye’yi kendileri yönetmediği için itibarsızlaştırmaya çalışanlar da var. AK Parti olarak Türkiye’de hizmet siyasetini getirdik. Eskiden yalan ve palavra siyaseti vardı. Hala o siyaseti sürdürenler var. Bu seçimlerde daha çok çalışmalıyız. 2002’den bu yana yapılanları saymakla bitiremeyiz. Artık Türkiye’nin kaderi ile AK Parti’nin kaderi bütünleşti. AK Parti gerilerse Türkiye geriler. AK Parti güçlenirse Türkiye güçlenir. Sandık görevlilerine büyük görev düşüyor. Çerkezköy bizimdir, seçimden sonra da bizim olacak” diye konuştu.

 

Haber / Emine LALE