"Dilimiz ve Türkülerimiz" konseri büyük ilgi gördü

Edirne Belediye Başkanlığı kültür etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Dilimiz ve Türkülerimiz' konseri büyük ilgi gördü.

GÜNDEM 21.02.2014 17:25:00 0

ÜCRETSİZ OLARAK KÜLTÜREL ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ

TRT Sanatçısı Bünyamin Aksungur ve Türkses Müzik Topluluğu, Edirne Belediye Başkanlığı kültür etkinlikleri çerçevesinde, Halk Eğitim Merkezi'nde, türkü severlerle buluştu. TRT Sanatçısı Bünyamin Aksungur, konser öncesi Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi makamında ziyaret ederek, Edirne'de bu tür kültürel etkinliklere öncülük ettiği için kendisine teşekkür etti. Başkan Sedefçi'yi ziyaretinde Aksungur, "Edirne tarihi dokusu altında, çağdaşlığı yakalamış bir kent. Ben burada okudum ve yıllar sonra tekrar böyle güzel bir vesile ile gelmek nasip oldu. Belediye Başkanımız Hamdi Sedefçi'ye ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Edirne Türk Tarihinde önemli bir şehir olmuştur. ve bu anlamlı konserimizi bu anlamlı şehirde düzenlemek benim için büyük mutluluk" dedi. Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, TRT Sanatçısı Aksungur'un ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Edirne Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduk. Belediye olarak sık sık ücretsiz olarak kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Siz değerli sanatçılarımızı, Edirne Halkı ile buluşturmak benim için büyük bir onurdur" diye konuştu.

 

 

 

 

TÜRKÜLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda, Altaylardan Rumeli'ye Türkün Ortak Sesi ve Sözü, Dilimiz ve Türkülerimiz Konseri'ne, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da katılırken, konsere Edirneliler büyük ilgi gösterdi. TRT Sanatçısı Bünyamin Aksungur ve Türkses Müzik Topluluğu'nun seslendirdiği türküler büyük beğeni topladı. TRT Sanatçısı Bünyamin Aksungur şef ve solistliğindeki topluluk, Azerbaycan'dan Kazakistan'a, Türkistan'dan Rumeli'ye kadar geniş coğrafya içerisindeki Türk kültürüne ait ezgileri seslendirirken, Sanatçı Aksungur'un konser aralarında dinleyicilere anlattığı anekdotlar Halk Eğitim Merkezi Salonu'nu dolduran türkü severlere zaman zaman duygulu anlar yaşattı.

 

Haber / Gökhan TEKER