"Minari yapısıyla örnek bir cami olacak"

Çerkezköy'ün en eski camilerinden biri olan ve geçtiğimiz aylarda yerine daha modern bir cami yapılması için yıkılan Fevzipaşa Camii'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNDEM 20.02.2014 17:31:00 0

ENGELLİ RAMPASI YAPILDI

Geçtiğimiz Nisan ayında yerine daha modern bir cami yapılması için yıkılan Fevzipaşa Cami’nin yerine yeni caminin inşaatı yapım çalışmaları devam ediyor. Caminin kubbesinin camlarının bir çoğunun takıldığını ifade eden Çerkezköy Müftülüğü yetkilileri, “Şapı atıldı ve dış sıvası yapılıyor. Minare de bitti. Ayrıca yeni camimizde engelli vatandaşlarımızın ibadetini rahat bir şekilde yapabilmeleri için engelli rampası yapıldı” diye konuştu.

 

BÖLGENİN TEK CAMİSİ OLACAK

Caminin iç sıvasının devam ettiğini ifade eden yetkililer, “Hayırseverlerin yardımlarıyla çalışmalar planlandığı şekilde yürüyor. Çini işlemeler için ölçümler yapılacak. Caminin dış mimarisi medine mescidi nebevi gibi olacak. Caminin alt katı da ibadete açıldı. İnşallah camimizi Ramazan ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Camiinin elektrik tesisatı ve sıvası yapılıyor. Camimiz yapıldığı zaman değişik mimarisi ile bölgenin tek camisi olacak” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ