Kapaklılı hacı adayları yolcu edildi

Kutsal topraklara gidecek olan Kapaklı'lı hacı adayları, dün saat 11.00'da Kapaklı Merkez Camii önünde düzenlenen programla yolcu edildi.

GÜNDEM 19.02.2014 14:46:00 0
Kapaklılı hacı adayları yolcu edildi

ALLAH HERKESE ORAYA GİDEBİLMEYİ NASİB EYLESİN

Umre yolculuğunun bir ibadet yolculuğu olduğunun altını çizen Kapaklı Merkez Camii İmam Hatibi Şaban Aksoy, “Oraya gidenler, Allah’ın, peygamberin misafiri oluyor. Bir ay önce burdan bizleri uğurlamıştınız. Biz o mübarek topraklara gittik ve geldik. Şimdi kardeşlerimiz 20 günlük Umre ibadeti için gidecekler. Allah onlara güç versin” dedi. Kâbe-i Muazzama’nın dünyanın merkezi olduğunu sözlerine ekleyen Şaban Aksoy, “Orası dağlık taşlık bir alandır. Allah’ın Beyt’ini oraya yapmasının tek amacı, kabe’ye gelen kullarının yalnızca rabbini düşünmesini sağlamaktır. Allah herkese oraya gidebilmeyi nasib eylesin” diye konuştu.

 

 

 

 

ALLAH ONLARA HACI OLMAYI DA NASİB ETSİN

2010 yılında eşi Fatma Mandalı ile birlikte Umre ibadeti için kutsal topraklara gittiklerini anımsatarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise “İnşallah hanfendi kardeşlerimiz de Umre’ye gidip gelecek. Oradaki kutsal yerleri görecekler. 20 günün sonunda tekrar yurda dönecekler. İnşallah Allah onlara hacı olmayı da nasib eder” dedi.

 

 

 

 

KAFİLEDE 59 HACI ADAYI BULUNUYOR

Hacı adayları Hamdiye Alp, Azime Gaqmsız ve Rahmiye Tokat özel bir tur şirketiyle dün saat 11.00’da otobüsle İstanbul Atatürk Havalimanı’na doğru yola çıktı. Toplam 59 kişiden oluşan kafile İstanbul Havalimanı’ndan akşam saatlerinde kutsal topraklara doğru hareket etti. Kapaklı Merkez Camii önünde düzenlenen uğurlama törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yanı sıra, eşi Fatma Mandalı ve kızı Arzu Sucu Mandalı, muhtarlar Bilal Tokuç, Seçkin Dilsiz ve Sabahattin Mandalı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

Haber / Ahmet KARDEŞ