Dibek'ten sonra Çağlayan da istifasını geri çekti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkanı Adayı olarak Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun açıklanmasının ardından partisinden istifa eden Kırklareli Belediye Başkanı

SİYASET 14.02.2014 18:30:00 0
Dibek

CHP’Lİ BAŞKA BİR ADAYA DEVREDECEĞİM

 

CHP'nin Kırklareli'deki aday krizi çözülmeye başladı. CHP Parti Meclisi'nce Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun isminin açıklanmasının ardından CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, partilerinden istifa ettiklerini açıklayarak genel merkeze dilekçe göndermişti.

 

Milletvekili Turgut Dibek'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından istifasını geri çekmesi üzerine Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da düzenlediği basın toplantısında istifasını geri çektiğini açıkladı. Çağlayan, “Yapmış olduğum lokal istifamı geri çekerek, Kırklareli Belediyesini CHP’li başka bir adaya 31 Mart’ta devredeceğim" dedi.

 

KESİMOĞLU BİZİM DE ADAYIMIZDIR

 

Cavit Çağlayan, 11 Şubat Salı günü partisinden istifa ettiğini, bu istifasının lokal ve genel merkezin Kırklareli Belediye Başkanı adaylığını tekrar değerlendirmesi gerektiğini belirtmek amacı ile yapılan bir istifa olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, 'Kırklareli’de tekrar birlik ve beraberliği sağlayın. Milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer ile birlikte birlik beraberliği sağlayın seçimi alın, bunu ister rica ister talimat olarak algılayın' dediğini söyleyen Çağlayan, "Biz bunu talimat olarak algıladık ve yerine getirdik. Dün telefon eden yakınlarıma da istifamı geri çektiğimi söyledim. Partimizin belirlediği aday Kesimoğlu bizim de adayımızdır ve destekliyoruz. CHP’li başka bir adaya 31 Mart’ta belediyeyi devretmek istiyorum" ifadelerini kaydetti.

 

PROTESTO ANLAMINDA BİR İSTİFAYDI

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kırklareli'de Belediye Başkan adayının Kesimoğlu olduğunu ve bu kararın değişmeyeceğini, Kırklareli'de tekrar birlik, beraberlik ile belediye seçimlerinin kazanılması için hep bir arada durulması gerektiğini söylediğini dile getiren Çağlayan, "Geçen hafta sonu parti meclisimizden Kırklareli Belediye Başkanı adayımız belirlendi. Değerlendirmeler sonucu Milletvekilimiz Turgut Dibek istifa etti. 24 saat düşündükten sonra Salı günü de ben partimden istifa etmiştim. İstifa ettiğim zaman yaptığım açıklamada, yapmış olduğum istifanın lokal bir istifa olduğunun altını çizmiştim. Hem yerel hem de konu olarak lokaldir. Bir anlamında protesto anlamında bir istifaydı. Partimizin yüzünü 9 yıl kara çıkartmadım ve vatandaşımıza da hizmet ettiğimi düşünüyorum. Kimse dört dörtlük değildir. Beni seven var sevmeyen var. Eleştirip iyi diyen de var. Ben kendimi iyi durumda görüyordum, seçime girdiğim takdirde de yüzde yüz kazanacağımı düşünüyordum. Haksızlığa uğradığımı düşünerek bir protesto istifası yaptım. İstifamın amacı genel merkeze vermiş olduğunuz kararı tekrar değerlendirme imkanınız var mı anlamındaydı. Kırklareli Belediye Başkanı adayımız tekrar değerlendirildi ve görüşüldü. Genel başkanımızın elinde bulunan bazı bilgilere göre adayımız Mehmet Siyam Kesimoğlu ile devam edileceği bildirildi" diye konuştu.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ