Kubilay, "Öğrencimizin başarısıyla gururlandık"

Türkiye genelinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Ulusal "Madalyalı Kahraman Şehir " yarışmasında kompoziyon dalında Türkiye birincisi olan Veliköy Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Osman Karamık, dü

GÜNDEM 13.02.2014 18:28:00 0
Kubilay,

BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM

 

Ziyarette Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zeginal, Okul Müdürü Ercan Erdem ve Türkçe Öğretmeni Süveyla Belek de hazır bulundu. Ziyareten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Kubilay, Osman Karamık’ı başarısından dolayı tebrik etti. Kubilay, “Osman Karamık’ın yarışmada Türkiye 1’incisi olması bizi gururlandırdı. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. Karamık’ın yarışmada derece elde eden kompozisyonunu da okuyan Kaymakam Kubilay, “Okuma yazmayı seviyorsun. Bu alışkanlığının ömür boyu devam etmesini diliyorum” dedi ve Osman Karamık’a kitap hediye etti. Yarışmada Türkiye birinciliğini kazandıkları için mutluluk duyduklarını söyleyen Okul Müdürü Ercan Erdem ise “Yarışamaya katılan öğrencilerimiz, öğretmenimiz Süveyla Belek’in katkılarıyla eserlerini daha da olgunlaştırdılar. Bu sayede eserlerimizin yarışmada başarı elde edeceğine inancımız arttı. Yarışmanın sonucu bizi şaşırtmadı. 322 eser içersinden birinci olmamız bizi fazlasıyla gururlandırdı” ifadelerini kullandı.

 

BU BAŞARI, BÜYÜK BİR ÇALIŞMANIN VE EMEĞİN SONUCUDUR

 

Osman Karamık’ın başarısı nedeniyle büyük gurur duyduğunu kaydeden Türkçe Öğretmeni Süveyla Belek ise de bu tür yarışmalara katılmayı kültür haline getirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Bu başarı, büyük bir çalışmanın ve emeğin sonucudur. Öğrencimiz yazısını getirdikten sonra beş defa genişlettik. Birlikte çalıştık ve üzerine emek verdik. Sonuçta da 1’inciliği elde ettik. Maddi ödülün yanında bize sağlanan manevi ödüller de mutluluk verici oldu. Ülkemizin farklı yerlerinden gelen öğrencilerimizi tanıdık. Hayat hikayelerini öğrendik. Bizi el üstünde tuttular” dedi. Elde ettiği başarı nedeniyle mutluluk duyduğunu söyleyen Osman Karamık ise “Yarışma öncesinde öğretmenlerimiz yazı yazmamızı istedi. 1 ay içinde araştırmalarımızı yaptık ve yazımıza başladık. Öğretmenlerimiz ile bu yazdığım yazı üzerinde çok değişiklik yaptık. Birinci olmak bizi çok sevindirdi. Kahramanmaraş’ta bizleri çok iyi ağırladılar” dedi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ