Bayram, "Gelin evlenmekten vazgeçti"

Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram, önceki akşam saat 21.00 sıralarında dernek binasında üyelerle bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleşt

SİYASET 13.02.2014 15:48:00 0
Bayram,

DERNEKLER DERNEKÇİLİĞİNİ YAPACAK

 

Derneğin kurulduğu günden beri hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaklarının altını çizdiğini belirterek konuşmasına başlayan Çerkezköy Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Bayram, “Dernekler dernekçiliğini yapacak derken, şu kapıyı her zaman açık bıraktım. Çerkezköy’de yaşayan insanlar kendilerini yönetecek insanları kendileri belirler. Biz de bu yönde oy kullanacağız. Dernekler yönlendirici olur. Sadece adres gösterir. Kimsenin oyuna ipotek koyacak halimiz yok” dedi.

 

ÜYELER KAFALARINA GÖRE İŞ YAPIYOR

 

Siyasete bulaşmanın derneği böleceği korkusunu hep yaşadığını söyleyen Enver Bayram, “Bazı üyelerimiz, A partisiyle bazıları da B partisiyle görüşüyor. Bu arkadaşlarımız ne yapmaya çalışıyor. Ya başkanın söyledikleri havada kalıyor ya da üyeler kafalarına göre iş yapıyor” dedi. Özellikle Samsun’un birkaç bölgesini baz alıp, ‘Samsunlular buradan ibarettir’ diyenlerin olabileceğini kaydeden Bayram, “Samsunlular Derneği 17 ilçeye hitap ediyor. Hangi partinin ne düşündüğü benim için çok önemli değil. ‘Dernekte ben ne dersem o olur’ diye düşünen arkadaşların yanıldığını göstermek için buradayız” diye konuştu.  

 

SAMSUNLULAR YILLARCA HEP PARÇALANDILAR

 

Bayram, “Ben hala sözümdeyim. Bugün siyasi arena kızışmış durumdadır. Herkes listelerini yapıyor. Fakat biz kesinlikle hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Derneğimizle ilgili bir şey düşünen varsa, önce Dernek Başkanı’ndan müsadesini alacak. Yönetimi toplayacak. Yönetimin kararı neyse tabanı ile bunu görüşecek. Fakat, üyelerimiz içinde ‘o olmasın bu olsun’ ya da ‘şu parti olmasın bu parti olsun’ düşüncesiyle hareket edildiğini gördüm. Baktım ki dernek bir tarafa kayacak, insanlar bölünecek. Samsunlular yıllarca hep parçalandılar, hep bölündüler. Şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bu toplumun bozulmaması adına siyasetin dışında kalmamız gerekiyorsa kalacağız” dedi.

 

BİZİM HİÇBİR PARTİ İLE PAZARLIĞIMIZ YOK

 

Dernekle görüşme halinde olan siyasi partilerin olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Enver Bayram, “Siyasi partilere 3 tane adayımız olduğunu, istediklerini seçebileceklerini söyledim. Ama olay benim üzerimde yoğunlaştı. Ben de tabanın fikrini almadan böyle bir oluşum içine giremeyeceğimi söyledim. Hep dernekçilikten bahsediyorsun, hep bölünmezlikten bahsediyorsun. Sonra fırsat düştü, altın tepsi sunuldu ben gidiyorum diyorsun. Bunu ben yapmadım. Hatta bu yüzden yönetimdeki arkadaşlarla da tartıştım. Bizim hiçbir parti ile pazarlığımız yok” dedi.

 

BEN BABA OCAĞIMDA NAMUSUMLA BEKLİYORUM

 

Daha önceki konuşmalarında “Biz gelinlik kız gibi bekliyoruz. Adayların yakışıklı ya da genç olması önemli değil. Bizi Çerkezköyle ilgili projeleriyle kandırabilirler” ifadelerini kullandığını anımsatan Enver Bayram, “Gelin evlenmekten vaz geçti. Ben baba ocağımda namusumla bekliyorum. İlla ‘ben bu gelinle evleneceğim. Hayırlı çocuklarım olacak’ diyen adam sülale ile görüşecek. Ben burada gizli pazarlıklar içinde olsaydım, bugün burda sizlerin gözünün içine bakarak konuşamazdım. Hiçbir partiye verilmiş sözümüz yok. Bu gelin kendine layık bir aday bulursa, siyasetin içinde yer alabilir. Kesinlikle siyasetin içinde yer almayacağız demiyorum” açıklamalarında bulundu.

 

NASIL OLACAĞINA TABAN KARAR VERECEK

 

Siyaset ve STK’ların sermayelerinin insan olduğunu söyleyen Bayram, “Bana göre sizler en güzel insanlarsınız. Biz şimdiye kadar birileri gibi kapı arkalarında kulis yaparak siyasi partileri buraya getirmedik. Birkaç siyasi parti ile görüştük. Onlar eğer derneğimize güvenip ‘Samsunlular arkamızda’ diyorsa, kesinlikle arkalarında olmadığımızı iddia ediyorum. Eğer bu dernek siyasete bulaşacaksa bunun nasıl olacağına taban karar verecek. Çerkezköy’de, hiçkimsenin Samsunlular Derneği’ni hiçe sayma şansı yok. Biz Çerkezköy’de ezilen, yönetilen, parçalanan bir grup değiliz” ifadelerini kullandı.

 

DAMADIMIZA GELİNLİK KIZ ARIYORUZ

 

Enver Bayram’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı İbrahim Ünsal, “Başknımın arkasındayım. Bugünki konuşmalarının önünü açmak adına, aday adaylığı başvurusu yaptığım partimden adaylığımı çekmek istiyorum. Artık gelinlik kızımız yok. Damadımız var. Damadımıza gelinlik kız arıyoruz. Hiçbir zaman başkanımın sözünden çıkmayacağıma yemin ediyorum” dedi.

 

İNŞALLAH GÜDÜLEN DEĞİL, GÜDEN OLACAĞIZ

 

Büyük Birlik Partisi Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı emekli imam Yusuf Acar ise “Başkanımız doğru söylüyor. Bir siyasi parti gelip buraya başvuruyor. Diyor ki ‘Samsunlular Yönetimi, sizden bir arkadaşı yanımızda görmek istiyoruz’. Başkanımız da dedi ki, ‘Biz bir partinin yanında ya da karşısında değiliz. Biz bir sivil toplum örgütüyüz. Bizim Samsunlu bir üye vermemiz için yerimizi bilmemiz lazım. Derneğimize güvenmek zorundayız. Bizi yıllarca bir sürü gibi güttüler. Dünyada iki kural var. Ya çoban olacak gücedeksin ya da sürü olup güdüleceksin. İnşallah güdülen değil, güden olacağız. Dik duracağız ama diklenmeyeceğiz” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ