Kırklarelililerden Çağlayan'a destek

CHP Kırklareli Belediye Başkanı Adayı olarak Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun gösterilmesinin ardından Kırklareli'nin mevcut Belediye Başkanı Cavit Çağlayan basın açıklaması yaparak partisinden istif

SİYASET 11.02.2014 17:13:00 0
Kırklarelililerden Çağlayan

ADAY, YÖNTEMLERİN HİÇBİRİNE UYMAYAN BİR ŞEKİLDE AÇIKLANDI

 

Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1977 yılında CHP Gençlik Kolları'na üye olduğunu, 2014 yılına kadar partisinin çeşitli birimlerinde severek ve isteyerek görev yaptığını dile getirdi. Kesimoğlu'nun aday gösterilmesinin yanlış bir karar olduğunu ve istifa eden Dibek'e destek amaçlı kendisinin de istifa ettiğinin altını çizen Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan, "1980 ihtilali olduğunda CHP Gençlik Kolları üyesiydim. CHP - SHP birleşmesi olduğunda da bu birleşmede CHP merkez ilçe başkanı olarak görev yaptım. Genel Merkezimiz tarafından mevcut belediye başkanlarında özel bir sorun yoksa bu sorunlar yolsuzluk davaları, şaibeler, ahlaksızlık ile ilgili davalar yoksa eğer devam edecekti. Biz de aday olduk. Dosyamızı Genel Merkezimize verdik. Geçtiğimiz günlerde bu yöntemlerin hiçbirine uymayan bir şekilde belediye başkanı adayımız açıklandı" diye konuştu.

 

HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

 

"Dibek istifasında bir iki cümlede olsa benle ilgili açıklamada yaptı. Bunun üzerine benim sessiz kalmam doğru olmaz" diyen Başkan Çağlayan, "İlimizin Milletvekili Turgut Dibek dün istifa etti. İstifa dilekçesinde, 'ben burada yıllarca görev yaptım, halkı iyi bilirim mevcut belediye başkanının halkla olan ilişkisinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Aday gösterilmesi halinde kazanacaktır' diye ibareler vardı. Benim de bu durumda Milletvekili Dibek'in istifası ile onu yalnız bırakmam olmaz. Milletvekilimizin istifa dilekçesine katılarak, ben de istifamı verdim. Lokal bir istifadır. Milletvekilimizi desteklemek amacı ile yapılan bir istifadır. Gösterilen adayın yanlış olduğunu belirtmek ve protesto etmek amacı ile yapılan bir istifadır" dedi.

 

ADAM GİBİ CAVİT BAŞKAN

 

CHP Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkanı Adayı olarak Kesimoğlu'nun aday gösterilmesi Kırklareli'nde istifalara yol açsa da, partililer mevcut Belediye Başkanı Çağlayan'a destek verdi. Belediye önünde toplanan yaklaşık 500 partili ve vatandaş, 'Söyleyin kimde var böyle bir başkan?', 'Adam gibi Cavit Başkan' sloganları ile Çağlayan'ı destekledi. Bu sırada makamında gazetecilerle sohbet eden Başkan Çağlayan seslerin duyulması üzerine belediye önüne inerek halkın arasına karıştı. Bazı partililer yapılanın haksızlık olduğunu savunarak gözyaşlarını tutamazken, Başkan Çağlayan'ın da gözleri doldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ