Gürkan'a oy yok

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın Edirne Belediye Başkan Adayı olmasına karşılık, 'Edirneli Romanlardan oy yok' dedi.

SİYASET 11.02.2014 17:02:00 0
Gürkan

ELEŞTİRİ VE SÖZ HAKKIMIZ OLSUN

 

Dernek olarak hiçbir siyasi parti yanlısı olmadıklarını, siyaseti hizmete dönüştürenlerin yanında olduklarını belirten Şallı, "Toplumun en yoksul kişileridir Romanlar. Sorunlarımızı anlatacak çözüm yolları bulmak için siyasetçilere sığınırız. Çoğu zaman hüsrana uğrarız. Derdin nedir diye sormazlar sadece oy isterler. 'Çingeneler zamanı' diye bir film vardır. Şimdi de seçim zamanı. Bizler kesinlikle şu partiye oy verin demiyoruz. Ancak biraz da eleştiri ve söz hakkımız olsun. Edirne Belediye Başkan Adayı CHP Milletvekili Recep Gürkan olarak belirlendi. Kendisi öğretmen kökenlidir. Bir gün olsun Roman çocukların çoğunluğunu oluşturan okulları ziyaret edip, sorunların çözümüne ilişkin çalışması olmamıştır” dedi.

 

SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM YOLU BULMAYACAĞINA İNANIYORUZ

 

Recep Gürkan’ın kentsel dönüşüm konusuna hiç taraf olmadığını söyleyen Şallı, “Anlaşılan vekili kentsel dönüşümdeki Romanların sıkıntısı ilgilendirmiyordu. Bu güne kadar da Romanların sorunları ile hiç ilgilenmedi. Edirne'de azımsanmayacak nüfusa sahip Roman yaşamaktadır. Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanı olursa, sorunlarımıza çözüm yolu bulmayacağına inandığımızdan Recep Gürkan'a Edirneli Romanlardan oy yok" dedi. Şallı Edirne'de yaşanan siyasi ve seçim çalışmalarında, şehrin çıkarları doğrultusunda hizmet odaklı sonucun çıkmasını temenni ettiklerini belirterek, Edirne için hayırlı olmasını diledi.

 

Haber / Emine LALE