1 ayda 16 imar durumu düzenlendi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Aylık Değerlendirme Toplantısı kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nü

GÜNDEM 10.02.2014 13:31:00 0
1 ayda 16 imar durumu düzenlendi

14 ADET RUHSAT YENİLEMESİ YAPILDI

2014 yılının ilk ayında 16 adet imar durumu düzenlendiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “2 adet Yeni Yapı, 3 adet İlave Kat ve 3 adet de tadilat düzenlendi. Başvurusu yapılan 32 adet ruhsat dosyası ise incelemededir” dedi. Ocak ayı içinde 14 adet Ruhsat Yenilemesi yapıldığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu süre zarfında 7 adet müteahhit ve şantiye şefi değişikliği ruhsatı düzenlendiğini sözlerine ekledi.

 116 ADET ADRES VE NUMARATAJ İŞLEMİ YAPILDI

Bir aylık süre zarfında 113 adet hak edişin yerinde kontrol edilerek tamamlandığını belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “96 adet hak ediş ödemesi için Çerkezköy Mal Müdürlüğü’ne yazı yazıldı. 13 adet Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti tamamlandı. 16 adet Mahkeme ve Banka İcra yazıları yazıldı. 6 adet Zemin Etüt Raporu kontrol edildi. 89 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi. 116 adet DASK için Adres ve Numarataj işlemi yapıldı. 37 adet binanın İnşaat sigortası ödemesi bittiğinden SGK yazıları yazıldı” diye konuştu.

10 ADET ŞANTİYE ŞEFİ İSTİFASI SONUÇLANDIRILDI

İnşaatı biten 71 adet binanın harç tahsili yapılabilmesi için Vergi Dairesine yazı yazıldığını kaydeden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 6 adet de İfraz – Tevhit ve Yola Terk işleminin yapıldığını ifade etti. 4 adet Cins Tahsisi işleminin gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Mandalı, “6 adet 18’inci madde uygulaması (askı ilanı ve sınır tespiti) yapıldı. Yol aplikasyonu, ölçümü ve bina kontrolleri yapıldı. 10 adet Şantiye Şefi İstifası sonuçlandırıldı. 12 adt ifraz-tvhit ve uygulama dosyası Tekirdağ Belediyesi’ne onaya gönderildi. Ayrıca imar planı yapım çalışmaları için kurum görüşleri yazısı yazıldı” açıklamalarında bulundu.

 Haber / Ahmet KARDEŞ