Yıldız oyuncular, Radyo Haber'e konuk oldu

İstanbul Komedi Tiyatrosu oyuncuları, 7 Şubat Cuma akşamı saat 20.00'da "Haftasonunun Son Günü" isimli tiyatro oyunu ile Çerkezköylülerin karşısına çıkmadan önce Radyo Haber Gündem Ã?

GÜNDEM 9.02.2014 18:16:00 0
Yıldız oyuncular, Radyo Haber

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MANİSA’DAYIZ

 

İstanbul Komedi Tiyatrosu oyuncuları Bay J., İrfan Kangı, Aslı Omag ve Merve Sevi, Radyo Haber Gündem Özel programında gazeteci Şaban Kardeş ile yaptıkları programda Türkiye’de tiyatro sanatının yeri ile ilgili görüşlerini paylaştı. “Haftasonunun Son Günü” isimli oyun ile ilgili de Çerkezköylülere ipuçları veren usta oyuncular, önümüzdeki hafta Manisa’da sahne alacaklarını ifade etti. Önümüzdeki ay ise oyunlarını Ankara ve Eskişehirliler için sahneleyeceklerini söyleyen oyuncular, “Muhtemelen bir doğu ve karadeniz turnesi yapacağız. Biz gidilebilecek her yere gitmeye çalışıyoruz” açıklamalarında bulundular.

 

DEMOKRASİ ÇOK SESLİLİK DEMEKTİR

 

Keyifli bir sıhbet havasında geçen programda Çerkezköy, Çorlu ve Tekirdağ halkının tiyatroyu çok iyi anladığını dile getiren İstanbul Komedi Tiyatrosu oyuncuları, “Bu nedenle Çerkezköy’e gelmekten mutluluk duyduk. Böyle güzel tepkiler aldığınız yerde oynamayı tercih ediyorsunuz ” diye konuştu. Bazı illerde gündemde olan Devlet Tiyatrolarının kapatılması konusu hakkında da açıklamalarda bulunan yıldız oyuncular, “Bir ülkenin sanatına parmak basılıyorsa ya da kısıtlanıyorsa o ülkenin demokrasisi bitiyor demektir, özgürlüğü bitiyor demektir. O yüzden bunlara dikkat etmek gerekiyor. Çok sesli olmak gerekiyor. Çünkü demokrasi çok sesliliktir. Hiçbir tiyatronun kapısı kapanmasın, ışığı sönmesin. Tamamen boş kalsa bile hiçbir zaman tiyatro salonlarını kapatılmaması gerekiyor”  ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ