Cami minaresinde baz istasyonu

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Hacı Şükrü Ersoy Camii'nde yaklaşık 4 yıldır bulunan baz istasyonları yetkili mercilerin birçok girişimine rağmen bulundukları

GÜNDEM 7.02.2014 14:34:00 0
Cami minaresinde baz istasyonu

BAZ İSTASYONUNUN 50 METRE YAKININDA ORTAOKUL VAR

 

Konu hakkında bir açıklama yapan İlçe Müftüsü İsmail Günay, Kaymakamlık, İlçe Müftülüğü ve Mal Müdürlükleri olarak sorumlu GSM şirketine yazı yazdıklarını ama hala bir sonuç çıkmadığını söyledi. Günay, "Yaklaşık 5 ay önce sorumlu firmaya baz istasyonlarının bulunduğu yerden kaldırılması gerektiği yönünde hem biz, hem Kaymakamlık, hem de Mal Müdürlüğü yazılar gönderdi. Ancak hala yetkili firma bu konuda bize dönüş yapmadı. Bizimde bu konuda elimiz kolumuz bağlı kaldı. Bunun yanı sıra maliyeden gelen bir müfettişte ilgili GSM firmasına yazı gönderdi. Biz de bir an önce bu baz istasyonlarının buradan kaldırılmasını bekliyoruz’’ dedi. Baz istasyonlarına tepki gösteren vatandaşlar ise "Hukuk, baz istasyonları camilerden, mescitlerden kaldırılsın diyor ancak bu karar bazı yerlerde uygulanmasına karşın Lüleburgaz’da uygulamaya geçirilmiyor’’ diye konuştu. Baz istasyonlarının sağlık açısından zararlarının hemen her ortamda dile getirildiğini de kaydeden vatandaşlar, caminin yaklaşık 50 metre yanında Hürriyet Ortaokulu’nun bulunduğuna dikkat çektiler.

 

 

YENİ CAMİLERE BAZ İSTASYONU KURULAMAYACAK

 

Vatandaşın tepkisine sebep olan cami minarelerine kurulan baz istasyonları Ankara Dikmen'de oturan bir vatandaş tarafından 'sağlığa zararı bilimsel çalışmalarla ortaya konulan baz istasyonlarının kurulmasının kamu yararına aykırı olduğunu' ileri sürülerek dava açılmıştı. Şikâyeti değerlendiren Danıştay, minarelere baz istasyonu kurulmasını yasaklarken, Diyanet İşleri Başkanlığı, 600'den fazla cami ve mescitteki baz istasyonunun kaldırılması kararını almıştı. Danıştay 13. Dairesi, cami minarelerinin baz istasyonu olarak kullanılmasına imkân sağlayan düzenlemeyi iptal etti. Karara göre, yeni yapılacak cami ve mescitlerin minareleri baz istasyonu olarak kullanılamayacak. Karar, halen minaresinde baz istasyonu bulunan cami ve mescitleri de ilgilendiriyor.

 

Haber / Gökhan TEKER