Ertem, "Çerkezköy'ün önünü açtık"

30 Mart yerel seçimleri kapsamında çalışmalarına hız katan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, önceki akşam saat 19.30'da da Çerkezköy Vezirköprülüler Sosyal Yardımlaşma ve DayanıÅ

SİYASET 4.02.2014 08:47:00 0
Ertem,

VEZİRKÖPRÜLÜLERLE HEP SICAK İLİŞKİLER KURDUM

 

Belediye Başkanı Ali Ertem ve beraberindeki AK Parti heyeti burada Dernek Başkanı Dursun Yıldız ve dernek yönetimi tarafından karşılandı. Adaylığın, yaklaşık 1 hafta önce kendisine tebliğ edildiğini anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Önümüzdeki 5 yıl için sizden yetki isteyeceğiz. Vezirköprülüler, bir ilçe derneği olmalarına rağmen en iyi örgütlenen derneklerden biridir.  10 yıldır Vezirköprülülerle hep sıcak ilişkiler kurdum. Birbirimize yakın durmaya çalıştık. Sevginizi, muhabbetinizi hep gördüm. Ben de elimden geldiğince sevgi ve muhabbet göstermeye çalıştım” diye konuştu.

 

10 YIL ÖNCE ÇERKEZKÖY’DE ÇİVİ ÇAKILMIYORDU

 

Başkanlığı döneminde Çerkezköy’e yapılan hizmetlerin vatandaşlar tarafından çok iyi bilindiğini kaydeden Ali Ertem, “Bizden önceki Belediye Başkanları dönemi ile kıyaslama yapılması gerekiyor. 10 yıl önceki Çerkezköy’ü biliyorsunuz. O gün Çerkezköy’de 40 bin idi. Sanayinin dışında herhangi bir ekonomik getiri yoktu. İnşaatlar durmuştu, çivi çakılmıyordu. Başkanlık makamından içeri girmek de mümkün değildi, vatandaş dışlanıyordu. Vatandaşın cezalarla boğulduğu bir ortamda belediyeyi devraldık. Bu sorunları kısa zamanda çözdük” diye konuştu.

 

YILDA 450 BİN METREKARE İNŞAAT RUHSATI VERİLİYOR

 

Çerkezköy’deki yol ve kaldırım sisteminin çoğu marka şehirlerde bile olmadığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Belediye Başkanı Ali Ertem, “Göreve gelir gelmez aldığımız kararlarla Çerkezköy’ün önünü açtık. Çerkezköy’deki binaların yüzde 85’i son 10 yılda yapıldı. 10 yılda nüfusumuz 2 kat arttı. Araç sayısı 4.5 kat arttı. Bu da Çerkezköy’de refah seviyesinin arttığını gösteriyor. 10 yıl önce yılda 25 bin metrekare ruhsat veriliyordu. Şimdi ise yılda 450 bin metrekare inşaat ruhsatı veriliyor” dedi. Önceden Çerkezköy’de gelirlerin sanayiden kaynaklandığını belirten Ali Ertem, “Şimdi ise sanayinin ürettiği katma değerden fazlasını inşaat sektörü üretiyor” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ