AK Parti "Ertem" deyince, Korkmaz 2'nci kez BBP dedi

2004 yerel seçimlertinde Büyük Birlik Partisi'nden Kızılpınar Belediye Başkanlığı'na aday olan ve sürpriz bir şekilde seçimleri kazanan Faruk Korkmaz, 30 Mart yerel seçimlerinde de Büyük Birlik

SİYASET 25.01.2014 17:39:00 0
AK Parti

BBP’den 2004 seçimlerinde Kızılpınar Belediye Başkanlığı’na seçilen Faruk Korkmaz, sonrasında partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçmiş ve 2 dönem boyunca AK Parti çatısı altında Kızılpınar Belediye Başkanı olarak hizmet etmişti. Korkmaz, yıllar sonra 30 Mart yerel seçimleri için BBP ile tekrar nikah tazeledi.

 

AK PARTİ ERTEM DEYİNCE KORKMAZ DA BBP DEDİ

 

2004 yerel seçimlerinde sandığa giden 4 bin 568 seçmenden bin 257’sinin oyunu alarak BBP’den Kızılpınar Belediye Başkanlığı’na seçilen Faruk Korkmaz, daha sonra partisinden istifa ederek AK Parti saflarına geçti. 2009 yerel seçimlerinde ise AK Parti’den Kızılpınar Belediye Başkanlığı’na aday olan Faruk Korkmaz, sandığa giden 7 bin 735 seçmenden 2 bin 543’ünün oyunu alarak 2’nci kez Kızılpınar Belediye Başkanlığı’na seçildi. Büyükşehir yasası kapsamında Kızılpınar’ın Çerkezköy’e bağlanması ile AK Parti’den Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı için müracaat eden Faruk Korkmaz, AK Parti Genel Merkezi’nin Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olarak Ali Ertem’i ilan etmesinin ardından bir kez daha saf değiştirerek rotasını BBP’ye çevirdi.

 

9 YIL ÖNCE BBP’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

 

Uzun zamandır devam eden Büyük Birlik Partisi Faruk Korkmaz flörtünde görüşmeler dün gece yarısı 04.00’a kadar devam etti. 9 yıl önce BBP’den ayrılarak AK Parti saflarına katılan Faruk Korkmaz, bu kez de AK Parti’den istifa ederek BBP saflarına aktıldı. CHP’den Vahap Akay’ın, MHP’den Koray Önsel’in, AK Parti’den de Ali Ertem’in açıklanmasının, Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkanlığı için yeniden BBP ile nikâh tazeledi. Kamuoyu, Faruk Korkmaz’ın BBP’ye geçmesi ve yaptığı açıklamalarla akıllarda soru işaretleri bırakan Metin Dönmez’in seçimlerde nasıl bir rol üstleneceğini merakla bekliyor.

 

HEMŞERİLERİ İLE BİR ARAYA GELECEK

 

AK Parti Genel Merkez’in Belediye Başkanı olarak Ali Ertem’i açıklamasının ardından, Ertem’i tebrik eden Faruk Korkmaz, Teşkilat Binası’ndan ayrılarak gece Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi ile bir araya geldi. Faruk Korkmaz, saat 04.00’a kadar süren toplantı sonucu gün boyu Kızılpınardaki evinde destekcileri ile yaptığı görüşmelerin ardından BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olacağını açıkladı. Faruk Korkmaz, saat 20.00’da Erzurumlular Derneği’nde hemşerileri ile bir araya gelecek. Yol arkadaşlarını ve yol haritasını resmen açıklayacak olan Korkmaz’ın BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adaylığı’nın yarın Tekirdağ’a gelecek olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından kabul edilerek ilan edilmesi bekleniyor.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ