Çalışan gazeteciler unutulmadı

Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu ve Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, bölgede görev yapan gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü gönderdikleri mesajlarla kutladı. Kapakl?

GÜNDEM 10.01.2014 18:43:00 0
Çalışan gazeteciler unutulmadı

GAZETELER YENİ BİR LİSAN VE İNSAN YARATMA GÖREVİNE SAHİPTİR

Toplumun sevincini ve kederini, ülkemizin gurur veren gelişmelerini aktarırken, yaşanan bu heyecenın, mesleğin cazibesini de sürekli artırdığını belirten Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu gönderdiği mesajda, “Hiç unutmayınız ki ülkede gazete okuyucusuyla birlikte yeni bir lisan ve insan yaratma görevine sahiptir. Demokrasinin en temel nimeti basın ve yayın özgürlüğünün verdiği güç ile güvenilir kaynaklardan gerçekleri tüm yalınlığı ile aktaran, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışıyla mesleğini onurlu bir şekilde icra eden, toplumumuzun hür sesi, tüm gazetecilerimizin bu anlamlı günün kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. Çerkezköy Kaymakamı Kubilay “10 Ocak Çalışan gazeteciler Gününüzü kutlar, başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

GAZETECİLİK ZOR VE MEŞAKKATLİ BİR İŞ

Kapaklı’da ve Çerkezköy’de bazı sivil toplum örgütü ve siyasi partiler de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.  Marmara Haber Gazetesi’ne ilk ziyaret Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan tarafından gerçekleştirildi. Gazeteciliğin zor ve meşakkatli bir iş olduğunu söyleyen Başhekim Recep Çalışkan, Gazeteci Şaban Kardeş ve tüm Marmara Haber Gazetesi ailesinin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Öğleden sonra ise Özel Çerkezköy Hastanesi Müdürü Alper Atasoy ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Leyla Alkan Marmara Haber Gazetesi’ne ziyarette bulundu. Alper Atasoy ve Leyla Alkan da tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladıklarını ifade etti. 

KAPAKLI’NIN İLK GÜNLÜK GAZETESİ

AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısyla Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek, haber ailesinin gününü kutladı. Gazetecilerin, toplumu aydınlatma ve bilgilendirmede önemli bir kamu görevini yerine getirdiğini ifade eden İl Genel Meclis Üyeleri, Kapaklı’nın ilk günlük gazetesi olarak yayın yapan Marmara Haber Gazetesi çalışanları adına yıllardır bu işe emek veren Şaban Kardeş ve çalışma arkadaşlarının gününü kutladıklarını ifade etti. Gazetecilik mesleğinin zorluğuna değinen İl Genel Meclis Üyeleri, “Marmara Haber Gazetesi bu görevi layığı ile yerine getiriyor” ifadelerini kullandı. MHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Koray Önsel ve partililer de Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret derek Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

GAZETECİLER EMNİYET SİBOBUDUR

Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret eden bir diğer isim ise AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Demir oldu. İrfan Demir, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutluyorum. Gazeteciler toplumun emniyet sibobudur. Gazeteciler toplumu yöneten insanların doğru, millete ve insanlığa faydalı işler yapmasını sağlayan, güzel projeler yansıttığı gibi yanlış yapanları, bizi biz yapan değerlere karşı duranları, toplumun gerçeklerini ve hakikatlerini görmeyenleri deşifre eden en önemli güçtür" ifadelerini kullandı.

ÖZVERİ GEREKTİREN BİR İŞ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetemizi ziyaret eden bir diğer kuruluş ise Kapaklı Belediyesi oldu. Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Serpil Sevgi ve Basın Birimi Sorumlusu Aytaç Karaçoban, gazetecilerin gününü kutladı. Gazeteciliğin özveri gerektiren zor bir görev olduğunu kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, Marmara Haber Gazetesi ailesine çalışma hayatlarında başarılar diledi. CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan ve partililer de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek gazetecilerin gününü kutladı. AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yegin, Çerkezköy Yunus Emre Parkı İşletmecisi Emrah Karaca, Yağmur Turizm sahibi Emine Yılmaz, Pera Villa Pastaneleri Sahibi Şahin Aktürk de dün Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Haber / Ahmet KARDEŞ