Karaoğlu, "Çerkezköy, merkez olma yolunda ilerliyor"

30 Mart seçimleri yaklaştıkça ziyaretlerini sıklaştıran AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Belediye Başkan Aday Adayları ile birlikte Çerkezköy Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Başhekim Uzma

SİYASET 9.01.2014 17:43:00 0
Karaoğlu,

MR CİHAZININ MALİYETİ 1 MİLYON DOLAR

Dün saat 15.30’da gerçekleştirilen ziyaretten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Necati Karaoğlu, “Ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hastane olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Hafta sonunda hastanemize bin 15 acil hasta geldi. Bu rakam devlet hastanesine olan ilgiyi göstermektedir” dedi. Çerkezköy Devlet Hastanesi olarak amaçlarının 2014 yılında MR sistemini Çerkezköy’e getirmek olduğunu kaydeden Karaoğlu, “Bunun sözlü olurunu aldık. Şartnameleri hazırlandıktan sonra ilan sürelerini bekliyoruz. İtiraz olmazsa Nisan ya da Mayıs ayında hastane bünyesine katacağız. Yeni binamıza taşındıktan sonra bu yükümüzü de azaltacak. Bu cihazın maliyeti de çok yüksektir. Baktığınız zaman bu cihazın fiyatı yaklaşık 1 milyon dolardır. MR için Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne çok ciddi müracaat olduğunu söyleyebilirim. Hastanemizin doktor ve hasta potansiyeli arttı. İnsanlarımız MR için anlaşmalı olduğumuz Çorlu Devlet Hastanesi’ne gidiyor” dedi.

MALZEME SIKINTISI YAŞAMADIK

Tekirdağ Merkez’de doğum oranlarında ilk sırada olduklarını kaydeden Karaoğlu, “Çerkezköy Devlet Hastanesi ve ilçede bulunan iki özel hastane ile Çorlu’dan fazla doğum gerçekleştiriyoruz. Çoğu branşta hekim eksikliğimiz yok. Radyoloji sıkıntımız daha önceki yıllarda vardı. Bir doktorumuz günlük ultrason yapıyor. Bu da hastanenin ne kadar geliştiğini göstermektedir. Günlük hastanemizde tomografi sayısı 80’e ulaşıyor” dedi. 2013 yılında ilde ameliyat sayısını en fazla artıran hastane olduklarını kaydeden Karaoğlu, “Hastane olarak bu yıl malzeme sıkıntısı yaşamadık. Hastaneler A ve B Grubu’na göre ayrılıyor. A ve B Grubu’nda ameliyat sayısını artıran hastane olduk. Bu da talebi ortaya koyuyor. Çerkezköy merkez olma yolunda büyük bir hızla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BİR İHTİYAÇ

Sezeryanda da Tekirdağ merkezin en iyi hastanesi olduklarını söyleyen Karaoğlu, “Sezeryanı bir yıl içinde yüzde 17’den yüzde 11’e düşürdük. Türkiye ortalaması ise yüzde 15’tir. Türkiye genelindeki ortalamanın hastane olarak altındayız” dedi. Hastane olarak Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kurmak istediklerini belirten Karaoğlu, “Bu yapılacak Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin 300 metrekarelik bir alan olması gerekiyor. Ayrıca minibüs duraklarına da yakın olması gerekir. Kamuya ait bir yer arıyoruz. Bunun Çerkezköy’lü vatandaşlarımız için büyük ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi. Gerçekleşen ziyarete Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sinan Meral, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri ve Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ