5. Türk İhraç Ürünleri Sergisi Türkmenistan'da düzenlenecek

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada 11-13 Şubat tarihlerinde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta 5. Türk İhraç Ürünleri Sergisi düzenleneceği belirtildi.

EKONOMİ 9.01.2014 17:06:00 0
5. Türk İhraç Ürünleri Sergisi Türkmenistan

60 PROJENİN DEĞERİ 11 MİLYAR DOLAR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Hukuk Danışmanı ve DEİK Temsilcisi Av. Aylin Arıkan, “Türkmenistan, Türk müteahhitlik sektörünün 2013 yılında en çok iş aldığı ülke konumundadır. Toplamda alınan yaklaşık 60 projenin değeri 11 milyar dolar seviyesindedir. Müteahhitlik ve enerji sektöründe artan iş hacmimiz, ihracatımıza da olumlu yansımaktadır. Son beş yılda ortalama her yıl Türkmenistan’a olan ihracatımızda yüzde 30’luk bir artış kaydedilmektedir. Türk İhraç Ürünleri Sergisi’ne özellikle, petrol ve doğalgaz ekipmanları, hidrokarbon sektörü, petrol yan sanayi ürün grupları, savunma sanayi, sivil havacılık, deniz aletleri, tekne-yat, tarım aletleri, teknolojik ve organik tarım makineleri, iş makineleri, gıda ve gıda işleme makineleri, değirmen makineleri, meşrubat otomasyon sistemleri, otomotiv yan sanayi, ambalaj, moda, tekstil, kozmetik, temizlik ürünleri, züccaciye, kırtasiye, bilgisayar, mobilya, mobilya yan sanayi, moda ve tekstil yan sanayi, ev tekstili, otel ekipmanları, makine ve ekipmanları, inşaat malzemeleri ve açık alan reklamcılığı sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların katılımı beklenmektedir. Stand açmak isteyen üyelerimiz son başvuru tarihi olan 13 Ocak 2014 Pazartesi gününe kadar odamıza başvurabilirler” ifadelerini kullandı.

YATIRIM SEMİNERİ DÜZENLENECEK

16 0cak Perşembe günü 10.30-15.00 saatleri arasında Ceylan Intercontinental Hotel / İstanbul’da DEİK ve Slovenya Yatırım Ajansı işbirliği ile “Slovenya Yatırım Semineri” düzenleneceğini belirten Arıkan, “Keşan TSO Hukuk Danışmanı ve DEİK Temsilcisi Av. Aylin Arıkan konu ile ilgili şunları kaydetti; “Slovenya Cumhurbaşkanı BorutPahor’un ve TOBB/DEİK Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu’nun da onur konuğu olacağı seminere, Sloven firmaların üst düzey temsilcileri de katılarak, Slovenya’da özelleştirme sürecindeki kurumlarla ilgili bilgi aktaracaklar” diye konuştu.

YABANCI YATIRIMLAR 12 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Avrupa’nın en iyi saklanan sırrı olarak gösterilen Slovenya’nın endüstri ve tasarım alanlarında sahip olduğu rekabet gücünü yenilikçilikle birleştirdiğini ifade eden Arıkan, “Sağlam bir ekonomik yapısı var. Ülkede kişi başı milli gelirin 17,500 Euro2nun üzerinde olduğu, 2004 yılında Avrupa Birliği üyesi olan Slovenya’nın, eski Yugoslavya Devletleri ile güçlü ticaret ve yatırım ilişkileri bulunduğu ve coğrafi konumu sebebiyle, Koper Limanı’nın önemli bir merkezi olduğu bildirilmektedir. Ayrıca Slovenya’daki doğrudan yabancı yatırımlar özellikle son 10 yılda ivmeyle artarak geçtiğimiz sene 12 milyar dolara yaklaşmıştır. Slovenya’da yatırım imkanları ve özelleştirme projelerindeki fırsatların değerlendirilmesi açısından önem arz eden seminere katılmak isteyen üyelerimizin 13 Ocak Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar odamız DEİK Temsilciliğine başvurmaları gerekmektedir” açıklamalarında bulundu.

Haber / Menşure KARDEŞ