Mandalı, “AK Parti’ye geçmeye vicdanım el vermezdi”

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından dün saat 14.00’da Beyaz Saray Düğün Salonu’nda düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı’na binlerce vatandaş katıldı.

GÜNDEM 29.12.2013 19:14:00 0
 Mandalı, “AK Parti’ye geçmeye vicdanım el vermezdi”
KATILIM YOÐUN OLDU
 
CHP Kapaklı Aday Tanıtım Toplantısı’na CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray, CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erdoğan Kaplan, Şerafettin Terzi ve Kadir Albayrak, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Süleyman Paşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Samiİkizler ve M. Zeki Gürcün, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Kuş, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ile binlerce partili katıldı. 
 
 
KAPAKLI’DA DA SEÇİMLERİ MUHAKKAK KAZANMALIYIZ
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kapaklı’nın tanıtımı kapsamında hazırlanan slayt katılımcılara izletildi. Tanıtım slaytının ardından programın açılış konuşmasını CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin yaptı. Tüm Türkiye’nin olduğu gibi Kapaklı’nın da 30 Mart 2013’te kritik bir seçim sürecine gireceğini ifade eden Seçkin, “Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla birlikte pek çok önemli hizmet Büyükşehir tarafından verilecek” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin CHP tarafından kazanılacağından şüphesi olmadığını söyleyen Kenan Seçkin, “Büyükşehir hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsak, Kapaklı’da da seçimleri muhakkak kazanmalıyız” dedi. 
 
 
GÜN, ADAYIMIZIN ARKASINDA TEK YÜREK OLMA GÜNÜDÜR
 
İnsanların refah düzeyini en üst seviyeye çıkaracak insanlarla yola çıkacaklarını kaydeden Kenan Seçkin, iki dönemdir Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten İrfan Mandalı’nın CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı olduğunu sözlerine ekledi. Dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakmak gerektiğini söyleyen Kenan Seçkin, “Gün, adayımızın arkasında tek yürek olma günüdür. Gün CHP çatısı altında buluşma günüdür” ifadelerini kullandı.
 
 
CHP TEKİRDAÐ’DA 11-0 YAPMAYA GİDİYOR
 
Kenan Seçkin’in ardından konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ise “CHP Tekirdağ’da 11-0 yapmaya gidiyor. Tekirdağ’dan tüm Türkiye’ye mesaj vermeye gidiyor” dedi. Tekirdağ’ın önümüzdeki döneme damga vuracak büyük bir şehir olduğunu ifade eden Adem Dalgıç, “Büyükşehir’in hizmetlerinden Tekirdağ’ın tüm mahalleleri dahi yararlanacaktır” dedi. İrfan Mandalı’ya CHP’ye hoş geldin diyen Dalgıç, “CHP Atatürk’ün izinde ilerlemeye devam edecek. 5 yıl önce Tekirdağ Merkez’de AK Parti yönetimi vardı. 2009 seçimlerinde AK Parti aynı adayı gösterdi. MHP ise Osman Tabak’ı aday gösterdi. Her iki partinin aldığı toplam oy bizimki kadar olmadı. İrfan Başkan’a 2 dönemdir yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun” dedi.   
 
 
MESAJLAR OKUNDU
 
Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın konuşmasının ardından katılımcılara Kapaklı Belediyesi’nin hizmetlerinin yer aldığı slayt izletildi. Slayt gösteriminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in hayırlı olsun mesajları okundu. Beyaz Saray Düğün Salonu’nu dolduran binlerce partili ‘Halkın umudu Kılıçdaroğlu’, ‘Gençlik seninle durma ilerle’ ve ‘Halkın adamı İrfan Mandalı’ şeklinde sloganlar attı.
 
 
AMACIMIZ BU TOPRAKLARI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN IŞIÐIYLA AYDINLATMAKTIR
 
Toplantıda bir sonraki konuşmayı ise CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü yaptı. CHP’liler olarak bir yürüyüşe başladıklarını ifade eden Köprülü, “Hizmet için birbirimizin elinden tutuyoruz. Bu yolda şahsi menfaatlerimizi bir kenara bırakarak insana değer katmak ve halkın elinden tutmak için mücadeleye başladık” dedi. Tekirdağ’ın her noktasında Kapaklı’daki coşkuyu gördüğünü kaydeden Köprülü, “Atatürk sevdalılarının, kula kulluk edenlerin değil insana hizmet edenlerin bir umudu var. 11 ilçeyi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak. Amacımız, sevdamız, idealimiz, ülkümüz birdir. Bu ülkü de bu toprakları Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığıyla aydınlatmaktır” dedi. 
 
 
YUMRUĞUMUZU BİRİLERİNİN ENSE KÖKÜNE İNDİRECEĞİZ
 
2014 seçimlerini birleşerek, kol kola girerek kazanacaklarını kaydeden Köprülü, “sosyal demokratların ve cumhuriyet sevdalılarının yeri yurdu CHP’dir. Bu çerçevede Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’dır dedik” ifadelerini kullandı. Kapaklı’nın tarihi bir gün yaşadığını söyleyen Köprülü, “Birleşerek yumruk olacağız ve bu yumruğu birilerinin ta ense köküne kadar indireceğiz. Amacımız önce yerelde sonra da genelde CHP iktidarıdır” diye konuştu.
 
 
BURADAN YAYDIÐINIZ IŞIK ÇERKEZKÖY’E DE SİRAYET ETSİN
 
CHP’nin seçimlerde Kapaklı’yı kazanacağından şüphesinin olmadığını söyleyen Emre Köprülü, “Bize Kapaklı yetmez. Kapaklı bize dar gelir. Bize bu dönemde Çerkezköy de lazım. Diğer ilçelerde lazım. Bir bütün olarak Büyükşehir lazım” dedi. Konuşmasının sonunda 2014 seçimlerinde hem Kapaklı Belediyesi’ni kazanmak, hem de Büyükşehir’i kazanacak oyları Tekirdağ’a yollamak gerektiğini söyleyen Köprülü, “Buradan yaydığınız ışık Çerkezköy’e de sirayet etsin. 11 ilçeyi de kazanmalıyız” dedi. Emre Köprülü konuşmasının ardından İrfan Mandalı ile birlikte Belediye Başkan Adaylarını ve İlçe Başkanlarını da sahneye davet ederekbirlik beraberlik mesajı verdi.
 
 
TERTEMİZ BİR ŞEKİLDE CHP’DEN ADAY OLDUM
 
Emre Köprülü’nün ardından programdaki son konuşmayı ise Kapaklı Belediye Başkanı ve CHP Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. Başkanlığı döneminde yapılan hizmetleri anlatmaya gerek olmadığını ve halkın tüm yapılanları gördüğünü söyleyen İrfan Mandalı, “Geçtiğimiz aylarda dosyamı, aynı zamanda avukat olan milletvekilimiz Emre Köprülü’ye gösterdim ve aday olmamın önünde herhani bir engel olup olmadığını sordum. Yok dedi. Herkesin bildiği gibi geçtiğimiz yıl 4’üncü yargı paketi oybirliği ile meclisten geçti. Bu çerçevede hakkımdaki suçlamalardan aklandım. Tertemiz bir şekilde CHP’den aday oldum” dedi. Konuşması ‘Gençlik seninle durma ilerle’ şeklindeki sloganlarla bölünen gruba hitap eden Mandalı, “Yaşım 54 olsa da sizin gibi kendimi genç hissediyorum” dedi.  
 
7/24 ÇALIŞTIK
 
Mandalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyduğum, tarihi ile büyüyen ekonomisi ve sürekli gelişen sanayisi ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olan Kapaklımıza, tam 10 yıldır belediye başkanı olarak hizmet etmekteyim. Hizmet adına bu yola çıkarken, halkımıza sözler verdik. Planlanan, yazılan ve söz verilen her konuyu birer birer hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz. Biz bu yola çıkarken makam sevdalısı olarak değil, hizmet sevdalısı olarak yola çıktık. Ben değil biz düşüncesiyle çıktığımız bu yolda yaptığımız her hizmette vatandaşlarımızın fikirlerine değer vererek hareket ettik kararlar aldık ve yine halkımızla birlikte uyguladık. Halkımızın bize verdiği emaneti, her şeyden üstün bildik ve büyük titizlikle Kapaklımızı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için gece gündüz gözetmeden 7/24 çalıştık. Daha çok işimiz olduğunun farkındayız. Kapaklıda değişimin ve gelişimin temsilcisi olmaya devam edeceğiz. Halka hizmet Hakka hizmet anlayışı içerisinde bilgimi, tecrübemi, hizmet aşkımı, çalışma ahlakımı birleştirip dürüst, ilkeli bir belediyecilik anlayışı içerisinde 5 yıl daha sizlere hizmet etmek için varım.”
 
VAR YA DA YOK OLMA DÖNEMİYDİ
 
Birilerinin Kapaklı’ya hizmet namına bir şey yapılmadığını öne sürdüğünü kaydeden İrfan Mandalı, “Eğer bu kişiler Kapaklı’ya yapılan hizmetleri görmüyorlarsa bir göz doktoruna görünsünler. Halk yapılanları görüyor” dedi. Kimsenin cebindeki parada gözünün olmadığını söyleyen Mandalı, “Allah bana sizlere helal bir şekilde hizmet etmeyi nasip etsin” dedi. 2012’de gerçekleştirilen sünnet şöleninde vatandaşlara AK Parti’ye geçme sözü verdiğini anımsatan Başkan Mandalı, “O dönemde eğer Kapaklı’yı ilçe yaparsanız AK Parti’ye geçerim; aksi takdirde boğazınıza kılçık olurum dedim. O dönem var ya da yok olma dönemiydi. Yeterki Kapaklı ilçe olsun dedim. Sonrasında AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı da benim için kapıdan da bacadan da giremez dedi. Zaten AK Parti’ye geçmeye benim vicdanım el vermezdi” ifadelerini kullandı.  Mandalı konuşmasınn sonunda davetlilere karanfil fırlattı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ