Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan adayını tanıttı

Saadet Partisi tarafından dün düzenlenen törenle Çerkezköy Belediye Başkan Adayı tanıtıldı. Toplantı ve kongreye SP Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, Tekirdağ Müfettişi Aslan Ateş, il yöneti

GÜNDEM 29.12.2013 18:40:00 0
 Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan adayını tanıttı
ADAYIMIZI TANITMAK İÇİN TOPLANDIK
 
Dün saat 13.00'da Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda düzenlenen törende konuşan Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, belediye başkan adayını tanıtmak için toplandıklarını belirterek “İnşallah hayırlara vesile olur” dedi. Konuşmasına ayetle başlayan Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan da kainatı yaratan Allah’ın, kainatı insanların ihtiyaçlarını göreceği tüm nimetlerle donattığını belirtti. Pehlivan “Allah-u Teala bu nimetleri kullanmak kurallarını da belirtti. Kurallara göre olursa huzur, güven ve mutluluk olur. Ama insanlar ölçü tanımayız derse insan adedine göre doğru yanlış kavramı ortaya çıkar. İnsana en büyük zulmü ortaya koyan anlayış budur” diye konuştu.
 
 
İNSANLIÐIN TEMEL ÇİZGİSİYDİ
 
Pehlivan, 1948’de Birleşmiş Milletler tarafından Avrupa İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edildiğini anımsatarak “Bu evrensel bildirgede yaşama hakkı, bilgi elde etme hakkı, nefsi koruma, inanca göre yaşama hakkı ve mülk edinme hakkı var. Bu 5 hakkı kimse yok sayamaz. İnsanlar bu hakları 1948’de güncelledi. Ama Hz. Adem’den beri bu beş mesele insanlığın temel çizgisiydi” dedi.
 
 
7 MİLYON İNSANIN HAKKI GASP EDİLİYOR
 
7 milyon insanın haklarının gasp edildiği bir düzen içinde yaşadığını dile getiren Pehlivan “Biz adil düzel kavramını kullanıyoruz. Ölçü neyi gösteriyorsa adalet odur. Allah’ın bizim için verdiği nimetleri kullanmak için hassas ölçüler gerekiyor. Adil düzen zaten Allah tarafından işletiliyor. Bize düşen herkesin aynı haklara sahip olduğunu bilmek” dedi. Siyasetin devleti yönetmek olduğunu dile getiren İl Başkanı Feti Pehlivan “Biz belediyeleri, merkezi yönetimi yönetmek istiyoruz. Canımızın istediği gibi yönetmek istemiyoruz. Tabiat kanunu ve tabi hukuk kavramları var” dedi. Yeryüzündeki varlıkların uyduğu kuralların tabiat kanunu olduğunu belirten Pehlivan “Tabi hukuk da Allah’ın sevk ve idare için kullandığı kuralların adıdır” diye konuştu.
 
 
İNSAN ÜRETMEDEN TÜKETMEK İSTER
 
İl Başkanı Feti Pehlivan hayvanların tükettiğinden fazla ürettiğini belirterek “İnsanoğlu ise üretmeden tüketmek ister. Hayvanlar insanlara hizmetkar yaratıldığı için tükettiğinden fazla üretecek ki insana faydası olsun. İnsan da cennet için yaratıldığı için üretmeden tüketmek ister. Ama bu dünya öyle değil. Her insan ürettiği kadar tüketmeli. İşte adaletin başladığı nokta burası” dedi. Saadet Partisi olarak 43 yıldır bunları dillendirdiklerini belirten Pehlivan “Doğru olan anlayışı aramızda yaşanır hale getirmemiz lazım. Yoksa yolsuzluk, rüşvet, gibi bir sürü şey görürüz” dedi.
 
 
İSTERSEK ALLAH BİZE DE VERİR
 
Pehlivan, 2009 yılından beri 1721 belediyeye soruşturma açıldığını, bunların 678’inin AK Partili belediye, 574’ünün de CHP’li belediye olduğunu belirterek “1994’ten sonra Türkiye’de en güzel belediyecilik örneğini milli görüş belediyeleri verdi. 1989’da Şanlıurfa’da milli görüş belediyesi devreye girdi ve Şanlıurfa Tekirdağ’a 20 sene fark attı. Bugün burada belediye başkan adayımızı açıklayarak seçim startını vereceğiz. Adil bir düzene vesile olacak inşallah. Geçmişte Allah bunu dedelerimize nasip etti, biz istersek Allah bize de verir” dedi.
 
 
OMUZLARIMIZDA BİR YÜK VAR
 
Programda konuşan Saadet Partisi Tekirdağ İl Müfettişi Aslan Ateş de hayırlı çalışmaları Çerkezköy’den başlattıklarını belirterek “Türkiye’de siyaset üreten, çok önemli performanslar ortaya koyan bir hareketin mensuplarıyız. Milli görüş öyle bir çıta getirdi ki herkes bize göre değerlendiriyor. Öyle bir dönemden geçiyoruz ki kan ağlayan bir coğrafyanın yanındayız. Ekonomik anlamda sorunlar yaşayan bir bölgeyiz. Üstümüze düşen vazifeler var. Omuzlarımızda bir yük var” dedi.
 
 
DAHA ÜSTÜNÜ YAPMAK İÇİN GELİYORUZ
 
Ateş, çalmadık kapı bırakmamak üzere bu yola çıktıklarını dile getirerek “İnsanların saadeti, huzuru, mutluluğu için çalışan bir hareketiz” dedi. İl Müfettişi Ateş, belediye başkan adaylarının seçim öncesinde yol, su gibi vaatlerde bulunmasını da eleştirerek, bunların zaten belediyenin asli görevi olduğunu ifade etti. Ateş “Biz bunun daha üstünü yapmak için geliyoruz” dedi.
 
ADAY GÖSTERMEDİÐİMİZ HİÇBİR YER YOK
 
Seçimlere kadar ilçe ilçe, mahalle mahalle çalışacaklarını söyleyen Ateş, üstlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Bu zamana kadar olduğu gibi bu seçimde de aday göstermedikleri hiçbir yerin olmadığını söyleyen Ateş, önümüzdeki günlerde Saadet Partisi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayını da açıklayacaklarını söyledi.
 
ALLAH BİZE YARDIM EDECEKTİR
 
Konuşmaların ardından Saadet Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Erol Kaya, kamuoyuna tanıtıldı. Çerkezköy’de esnaflık yapan Kaya “Belki sayımız az. Ama az olanları Allah çok olanlara galip kılmıştır. Çok az olabiliriz. Fakat çıktığımız yolculuk hak yolunda yürümek ve Allah bize yardım edecektir” dedi. Kaya, başkan olması halinde belediyede İslam hukuku ve adaletin nasıl işlediğini göstereceğini belirterek “Hakkın davasında yürüyenlerle çalışacağımıza söz veriyorum. Mevlam bizi mahçup etmesin. Çerkezköy’de en güzel hizmetleri yapacağımıza inanıyorum” dedi.
 
İLÇE KONGRESİ DE YAPILDI
 
Aday tanıtımının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Toplantının sonrasında da Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatının Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Mehmet Kalyon’un tek listesi ile gidilen seçimlerde Mehmet Kalyon yeniden başkanlığa seçildi. Mehmet Kalyon başkanlığındaki yönetimde Muammer Zengin, Abdullah Gümüş, Sercan Alyurt, Sadettin Duman, Ersin Turan, Ömer Atik, Mehmet Polat, Yusuf Aydın, Şenel Belen, Yasin Akbaba, Hüseyin Erdem, Cengiz Özgan, Erol Ayçiçek ve Hasan Öztürk yer aldı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ