"Peygamberimiz de Mevlana da yaşayan Kuran’dır

Çerkezköy Müftülüğü 11-17 Aralık 2013 tarihleri arasında kutlanan Mevlana Haftası nedeniyle Cuma günü akşam 19.30 Halk Eğitimi Merkezi'nde Konferans ve Sema Gösterisi düzenledi.

GÜNDEM 29.12.2013 16:37:00 0
 "Peygamberimiz de Mevlana da yaşayan Kuran’dır
MÜSTESNA BİR GECE OLACAK
 
Çerkezköy Müftülüğü'nce bu yıl ilk kez 'Mevlana Haftası' nedeniyle etkinlik düzenlendi. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yeşil Camii İmamı Habib Önal, İsra süresini okudu. Kur'an tilavetinin ardından Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Müftü Tuna, “Çerkezköy Müftülüğü olarak sık sık Mevlana Haftası gibi program ve etkinlikler yapacağız. Bugün gerçekleştirdiğimiz program, bundan sonra yapacağımız programlara ışık tutar. 2-3 ayda bir bu tür etkinliklerimiz olacak. İnşallah bu akşam müstesna bir gece olacaktır. Feyizli bir program olacağına inanıyorum. Bu akşam sema gösterisi yapacak Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Zihinsel Engelli Sema Grubu'nun çalışmaları nedeniyle Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya'ya da teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
SEMA GÖSTERİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI
 
Programda daha sonra Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen konuşma gerçekleştirdi. İl Müftüsü Gürlen, “Fatih İstanbul'u feth ederken yanında Akşemsettin vardı. Atatürk Samsun'a çıkarken onu aksakallılar, sarıklılar karşıladı. Her Fatih'in yanında bir ehlullah vardır" dedi. Mevlana'yı "Denizden katre" diye tarif eden Gürlen, programa katılan herkese teşekkür etti. Mahmut Gürlen'in ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nden bedensel engelliler Berkay Üresin ve Ebru Çınar, birer şiir okuyarak, konuşma yaptı. Hemen ardından Zihinsel Engelliler Sema Gösterisi'nde bulundu. TSD Çerkezköy Şubesi Zihinsel Engelliler Sema Grubu, ayakta alkışlanan bir gösteri sundu. Zihinsel Engelliler'in sema gösterisi başta protokol olmak üzere davetlilere duygulu anlar yaşattı. Gösterinin ardından davetliler Zihinsel Engelliler Sema Grubu'nu dakikalarca ayakta alkışladı.
 
MEVLANA'YI MEVLANA YAPAN KUR'AN VE SÜNNETE OLAN BAÐLILIÐIDIR
 
Program, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın konferansı ile sona erdi. Mevlana'nın 741'nci yıl dönümü nedeniyle "Mevlana'dan Günümüze Mesajlar" konulu konferans veren Prof. Dr. Mustafa Aşkar, gerçek Mevlana’yı insanlığa anlatmanın önemli olduğunu vurguladı. Konya'nın ziyaretçi anlamında çok büyük bir doluluk yaşadığını ifade eden Aşkar, "Peygamberimiz de Mevlana da yaşayan Kur'andır. Mevlana'yı Mevlana yapan Kur'an ve sünnete olan bağlılığıdır" dedi. Mevlana'nın sadece hoşgörü, Kur'an ve sünnet ekseninde olmadığını aynı zamanda sosyal yönlerinin de olduğunu anlatan Aşkar, Mevlana'nın o dönemlerde durumu olmayan gençlerin evlenebilmesi için vakıf kurduğunu bilmekte fayda olduğunu dile getirdi. Programın sonunda ise Mustafa Aşkar, Mevlana’nın şiirlerini ve öğütlerini verdi.
 
SALON DOLDU
 
Programa AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, PTT Şube Müdürü Ali Arslan, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün, Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, Türk Metal Senidikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ