Dermenci, “Satışlarımız artarak devam ediyor”

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, yaptığı açıklamada üyelerin ihtiyaçlarını karşılamak ve girdi maliyetlerini düşürmek için, silajlık, kaba

GÜNDEM 27.12.2013 16:15:00 0
 Dermenci, “Satışlarımız artarak devam ediyor”
190 TON TOHUMLUK DAĞITILDI
 
Üyelerden gelen yoğun talep üzerine, 170 tonun üzerinde kışlık Macar fiğ satışı gerçekleştirildiğini belirten KDSYB Başkanı Ali Dermenci, "Bu yıl ilk defa yine protein değeri çok yüksek olan, kışlık yem bezelyesi tohumluğu satışı da 20 tonun üzerinde gerçekleşti. Dolayısıyla bu yıl üyelerimize 190 ton üzerinde tohumluğun, vade farksız çıkacak desteklerden tahsil edilmek suretiyle dağıtımı yapılmıştır" dedi.
 
TOPRAK VERİMLİLİĞİNİ YÜKSELTİYOR
 
Birlik amaçlarının girdi maliyetlerini düşürerek daha karlı ve sürdürülebilir bir hayvancılık yapılmasına yardımcı olmak olduğunu söyleyen Dermenci, "Yem bezelyesi sıcak ve kuraklığa fazla dayanıklı olmayan bir serin iklim bitkisidir. Bizim bölgemize uyumlu olması itibariyle verimi son derece yüksek bir bitkidir. Fazla toprak seçililiği olmayan bu bitki, ayrıca tarlayı bir yıl işgal ederek buğday verimini de aksatmadığı için çiftçiler tarafından tercih ediliyor. Yem bezelyesi hem kaba yem üretir hem de toprağa organik madde ve azot kazandırarak toprak verimliliğini yükseltir. Bu nedenle yem bezelyesini takip eden bitkinin veriminde artış olur. Arpa, yem bezelyesi, buğday şeklinde bir ekim sırası uygulanması halinde verimin yüksek olduğu gözlenmektedir" diye konuştu.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN