Küçük Talha, derslerinden geri kalmayacak

Çerkezköy’de eğiim öğretim veren Cumhuriyet İlköğretimokulu öğretmenlerinden Yılmaz Karahan, görme engeli bulunan öğrencisinin eğitim ve öğretim hayatında yaşadığı zorlukları ve kar

GÜNDEM 25.12.2013 20:00:00 0
 Küçük Talha, derslerinden geri kalmayacak
SESLİ YAZILIMLARLA DESTEKLENMİŞ BİLGİSAYAR HEDİYE ETTİ
 
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Cumhuriyet İlköğretimokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Talha Tuna’nın derslerinden geri kalmaması
için, kendisine görme engellilere yönelik sesli yazılımlarla desteklenmiş bilgisayar hediye etti. Talha’nın artık bir nebze de olsa bu sıkıntıları aşacağını öyleyen Kaymakam Metin Kubilay, küçük Talha’nın bilgisayarı ekran okuma programı ile sesli olarak kullanıp eğitim öğretimine devam edebileceğini ifade etti.
 
 
BAŞARILAR DİLEDİ
 
Öğrencinin annesiyle de görüşen Kaymakam Kubilay, Talha için elinden ne geliyorsa yapacağını belirtip bilgisayarı kendisine verdi.
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ile okulda denetlemelerde bulunan Kaymakam Kubilay, verilen brifingin ardından başarının arttırılması eylem planını, okul kantini ve ziyaretçi defterini inceledi. Sınıfları da dolaşarak öğretmen ve öğrencilerle görüşen ve bir süre sohbet eden Metin Kubilay, başarılar dileyip ziyaretini sonlandırdı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ