İlk harç atıldı

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Ek Bina Temel Atma Töreni önceki gün gerçekleştirildi.

GÜNDEM 25.12.2013 15:46:00 0
 İlk harç atıldı
YENİ LABORATUARLAR VE DERSLİKLERE İHTİYACI ORTAYA ÇIKTI
 
NKÜ Halk Oyunları ekibinin dans gösterisiyle başlayan temel atma programına NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Üniversite akademik ve idari personeli, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, “Fakültemiz, 2006 yılında Trakya Üniversitesi’nden ayrılarak Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlandı. 2006 yılından itibaren hızla gelişen fakültemiz günümüzde 3 bine yakın öğrenci sayısı, 100 civarında akademik kadrosuyla eğitim öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Bu hızlı büyümeye paralel olarak fakültemizin yeni laboratuarlar ve dersliklere ihtiyacı ortaya çıktı. Bugün temeli atılan binamız bodrum katı da dahil olmak üzere 5 katlı olacaktır. Vizyonumuz, Çorlu Mühendislik Fakültesi Kampüsü’nü Trakya’nın en önemli Arge Merkezi haline getirmektir” diye konuştu.
 
 
 ARGE MERKEZİ OLMASINI DİLİYORUM
 
Programda bir sonraki konuşmayı ise NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek gerçekleştirdi. Şimşek, “Çorlu Mühendislik Fakültesi Üniversitemizin en eski fakültelerinden biridir. Ek derslik binasının TEKNOPARK’a verilmesi ve hızla büyümesi nedeniyle Çorlu Mühendislik Fakültesi ek dersliğe ihtiyaç duydu” dedi. Temeli atılacak ek derslik binasının 2014 yılında tamamlanmasıyla eğitim öğretime açılacağını söyleyen Şimşek, “TEKNOPARK ile birlikte Çorlu Mühendislik Fakültesi Yerleşkesi’nin ARGE merkezi olmasını diliyorum. İnşallah temeli atılan yeni derslik binasının tamamlanmasıyla öğrencilerimiz daha rahat mekânlarda derslerini alacaklar. Elimizdeki imkânlarla yerleşkemizi yakın zamanda en güzel eğitim yuvası haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
ÇORLU’YA YAPILAN YATIRIM BÖLGEYE YAPILMIŞ DEMEKTİR
 
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ise Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin hızla geliştiğini belirterek, “Çok çalışkan bir üniversitemiz var. Çorlu sıradan bir ilçe değil. Trakya’nın gelişmiş ilçelerinden biridir. Çorlu’ya yapılan yatırım bölgeye yapılmış demektir. TEKNOPARK ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Arge’ye ışık tutacaktır” dedi. Konuşmalarının ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve katılımcılar yapımına başlanan yeni yüksekokul'un hayırlı olmasını dileyerek, ilk harcı attı.
 
Haber / Asim YAVUZ