Duruer, kırsal kalkınmanın önemine dikkat çekti

Edirne Valisi Hasan Duruer kırsal kalkınmaya destek olan oda, borsa başkanları ve tarım sanayicileri ile Polis Bahçesi’nde bir araya geldi. Vali Duruer, kırsal kalkınmanın son derece önemli olduğunu belirterek destek o

GÜNDEM 25.12.2013 13:32:00 0
 Duruer, kırsal kalkınmanın önemine dikkat çekti
ÇOK ÖNEMLİ BİR KAÇ PROJE VAR
 
Programa, Edirne Valisi Hasan Duruer'in yanı sıra Özel İdare Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, İl Tarım Müdürü Orhan Sarı, oda ve borsa başkanları ile kırsal kalkınmaya destek veren çok sayıda iş adamı katıldı. Edine Valisi Hasan Duruer, kırsal kalkınmanın önemine vurgu yaparak, "Kırsal kalkınmayı son derece önemsiyoruz. Sizi bir araya toplamamızdaki amaç hem birbirlerinizle tanışmanız, varsa problemlerinize çözüm bulmaktır. Burada çok önemli yatırımlara imza atmış kamu kuruluşları ve özel şirket temsilcileri bulunuyor. Bana iletilen çok önemli bir kaç proje olduğunu biliyorum. Projesi olan herkese bürokratik olarak kanunlar çerçevesinde her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
 
 
PROJELER SANAYİ İLE İLGİLİ OLACAK DİYE BİR KURAL YOK
 
 Maddi destek isteyenlere ise KOSGEB, Kalkınma Ajansı gibi kuruluşlarla destek verebileceklerini ifade eden Vali Duruer, “Bu projeler sanayi ile ilgili olacak diye bir kural yok" dedi. Tarımsal ve hayvansal projeleri önemsediklerini dile getiren Vali Duruer, "Enez bölgemizde canlı midye konusunda çok önemli bir projeyi hayata geçiren arkadaşımız burada ve yıllık 3 milyon TL ihracat yapabilecek bir tesis kurdu, bizde kendisine destek verdik. Buruda şunu belirtmek istiyoruz, biz her türlü projeye ayrım gözetmeksizin imkanlar doğrultusunda destek vermeye hazırız" diye konuştu.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN