Yel, “Biz çağdaşlığı öğretiyoruz”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, Muratlı esnafını ziyaret etti. Değişimin hem Tekirdağ’a hem Muratlı’ya iyi geleceğini söyleyen Yel, “30 Mart'taki seçimlerde yeli f

GÜNDEM 23.12.2013 18:07:00 0
 Yel, “Biz çağdaşlığı öğretiyoruz”
HER KONUNUN UZMANINDAN YARARLANACAÐIZ
 
Muratlı programında çarşı esnafını dolaşan Yel, AK Parti Muratlı İlçe yönetimiyle de istişare yaptı. İlçedeki basın mensuplarıyla da bir araya gelen Yel, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi yakınlarında düşen helikopterde şehit olan askerlere Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başladı. İlçe yönetimlerinin seçim kazanma arzularının kendisini daha da heyecanlandırdığını söyleyen Mustafa Yel, tüm teşkilat mensuplarına önemli görevler düştüğünü hatırlatarak, “Hep beraber omuz omuza inşallah 30 Mart'taki seçimlerde yeli fırtınaya çevireceğiz. Tekirdağ'ı AK Belediyecilik ile tanıştıracağız. Çağımız uzmanlık çağı. Hizmet verirken her konunun uzmanından yararlanacağız. Artık büyükşehir yasasına göre yönetilerek, büyükşehirlerin yararlandığı tüm ayrıcalıklardan Tekirdağ'ımız da yararlanacaktır” diye konuştu.
 
ARITMA TESİSLERİNİN İNŞASINA BAŞLANILDI
 
Tekirdağ’a 5 tane büyük merkezi arıtma tesisi kuracaklarını söylenen Mustafa Yel, "Şu ana kadar bize hep çağdaşlıktan bahseden ilçelerimizde, ne yazık ki insanlarımızın iyi bir çevrede yaşamasını sağlayamadılar. Çağdaş olamadılar. Biz şu anda çağdaşlığı onlara öğretiyoruz. Devlet Su İşleri kanalıyla tüm belediyelerde, sağcısı solcusu demeden, hangi partide olduğuna bakmadan, 30 yıllık 0 faizli krediyle şu anda birçok yerde arıtma tesislerinin inşasına başlanıldı, temelleri atıldı. Nehirlerimiz inşallah kentsel atıklardan kurtulacak. Bunun yanında tarımsal arıtma tesisleri, tarımsal kirliliğin yaratmış olduğu pisliğe karşı bir düzen de getiriyor” açıklamalarında bulundu.
 
DERELERİMİZDE MUTLAKA BALIK TUTACAÐIZ
 
Bu konuda toprak tahlil laboratuvarları kuruldu. Bunlarla beraber nehirlerimize giden yer altı sularındaki kirlilik oranları da azaldı.
Günlük yaklaşık 500 bin metreküp su arıtılarak Marmara Denizi'ne derin deşarj ediliyor. Dünyanın en büyük çevre projesi şu anda hükümetimiz tarafından uygulanıyor. Biz buna büyükşehir belediyesi olarak destek veriyoruz. Sultanköy'den başlayarak Kumbağ'a kadar olan kıyı kesimlerimizde tüm kentsel arıtma tesislerini bir araya getirerek inşallah bu kanala vereceğiz. Bu sayede hem Marmara Denizi'ni, hem de Çorlu Deresi'ni kirlilikten kurtarıyoruz. 2016'da bu projenin sonucu olarak, hayal olarak nitelendirilen durum gerçek olacak ve yıl içerisinde bu derelerimizde mutlaka balık tutacağız. İddiamız budur" ifadelerini kullandı.
 
ÇİFTÇİ YAPILANLARI GÖZARDI ETMEMELİ
 
Gelecek için daha iyi bir Tekirdağ'da yaşamak gerektiğine dikkat çeken Mustafa Yel, "Gelin ideolojiden kurtulun artık. Size daha iyi hizmet edecek olan partiyle beraber yürüyün. Çocuklarımız, geleceğimiz için daha iyi bir Tekirdağ'da yaşayalım. Halk, ayçicek primlerini beğenmiyor. İlk defa bizim hükümetimizde çiftçi ne üretiyorsa tüm mamullere destek verdik. Eskiden çiftçiler eczaneye gitmeye, ilaç almaya korkardı. Bizim hükümetimiz döneminde tüm çiftçilerimiz sağlık güvencesinden yararlanıyor. Artık rahatça doktora giderek ilaçlarını alabiliyorlar. Çiftçimiz, 22.5 olan ayçiçeği priminin 40 kuruşa çıkartılmasını isteyerek bunları sorun etmemelidir. Çiftçi hükümetimizin bugüne kadar yaptıklarını göz ardı etmemelidir" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ