“Kamuoyuna açık bir binaya yasak getirilemez”

Trakya Gazeteciler Derneği yaptığı yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelge ile ülke genelinde basın mensuplarının 22 Aralık tarihi itibariyle Emniyet Müdürl

GÜNDEM 23.12.2013 17:57:00 0
 “Kamuoyuna açık bir binaya yasak getirilemez”
KURUMLAR KAMUNUN MALIDIR
 
Gazetecilerin halkın bilgi edinme hakkı adına görev yaptığı ifade edilen açıklamada, “Bu genelge toplumun bilgi edinme hakkını engellemek olduğu kadar, sansürcü bir zihniyetin açıkça göstergesidir. Kurumlar kamunun malıdır. Böyle bir yasağı basının ifade özgürlüğü açısından gözden geçirdikleri zaman yanlış bir karar aldıklarını mutlaka göreceklerdir” denildi.
 
 AKREDİTE DİYE BİR ŞEY OLAMAZ
 
Kanunların koruyucusu olan bir kurumun sansür uygulamaya başlamasının üzücü ve düşündürücü olduğu belirtilen açıklamada ayrıca, “Kamuoyuna açık bir binaya yasak getirilemez. Bu binalar özel bir kurum ya da şahıs binası değil resmi bir kurumun binalarıdır. Kamu binalarında Akredite diye bir şey olamaz. İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nü Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecek bu kararı yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Haber / Kübra ÖZAYDIN