Kaymakam Kubilay bu kez habersiz denetledi

Göreve başladığı günden bu yana okul denetimlerine ara vermeden devam eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, son olarak Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde habers

GÜNDEM 23.12.2013 17:50:00 0
 Kaymakam Kubilay bu kez habersiz denetledi
OKULUN FİZİKİ DURUMU HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ
 
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi brifing dosyasını inceleyerek başladığı denetimde Okul Müdürü Tuğrul Selimoğlu tarafından, öğretmen ve öğrenci sayıları ile okulun fiziki durumu hakkında bilgilendirildi. Brifing dosyasını incelemeye devam eden Kaymakam Kubilay, “Tekstil ve dokuma alanı ağırlıklı olmak üzere 5 dalda örgün eğitim veren okulumuz, aynı zamanda birçok Meslek Yüksek Okul ile anlaşmalı olarak, üniversite öğrencilerine uygulamalı eğitim ve staj imkânı sunuyor. İŞKUR aracılığıyla meslek edinme kursları da veren okulumuz, öğrencilerin daha iyi eğitim alması amacıyla AB proje ortaklıkları ve Sanayi kuruluşları ile işbirliğini devam ettiriyor” dedi.
 
DERSLİKLERİ VE SALONLARINI İNCELEDİ
 
Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin yaygın eğitim alanındaki çalışmalarını arttırması talimatını veren Kaymakam Kubilay, daha sonra okulun atölyeleri, laboratuvarları, derslikleri ve salonlarını inceledi. Okulun fiziki şartlarını yerinde inceleyen Kaymakam Metin Kubilay, verilen eğitim ve hizmetleri de yerinde gördü. Öğrencilerin kaldığı pansiyon ve yemekhaneyi de gezen Metin Kubilay, kantin ve yatakhane hijyeni konularında okul idaresini uyarıp bu konuda daha özenli davranılması talimatını verdi.
 
OKUL PANSİYONU DAHA İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
 
Her bölümüyle incelenen Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin mevcut fiziki ve maddi imkânlar ile daha fazla öğrenciye eğitim verebileceğini belirten İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, okulda yeni bölümler açılmasını ve yüzde 50 doluluk oranına sahip okul pansiyonunun daha iyi değerlendirilmesi talimatını verdi. Okulun yapımında ve sonrasında katkı sağlayan Türk Tekstil Vakfına ve emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Kubilay, güvenlik tedbirlerini de inceleyip ziyaretini sonlandırdı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ