Öztrak, “Bu ifadeler aczin ifadesidir”

AK Parti döneminde Türkiye’nin bürokraside belirli grupların çıkarlarına göre hareket ettiğini ve bunu bizzat Başbakan Erdoğan’ın dile getirdiğini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardım

GÜNDEM 23.12.2013 12:44:00 0
 Öztrak, “Bu ifadeler aczin ifadesidir”
AK Parti Hükümeti’nin bayatlamış komplo teorileriyle yaşananların üzerini artık örtemeyeceğini söyleyen Faik Öztrak, “Herhalde bakan çocuklarının evine 7 kasayı, genel müdürün ayakkabı kutularına, 4,5 milyon doları faiz lobisi veya gezideki ‘kızlı-erkekli’ gençler doldurmadı. Hükümet kendini de, ülkeyi de daha fazla rezil etmeden bu Meclis’ten aldığı emaneti derhal Cumhurbaşkanına götürüp vermeli, bu kirli dönem bitmelidir” dedi.
 
GÜÇ, HUKUKLA DENGELENMEZSE KİRLENİR
 
TBMM’de 2014 bütçesi görüşmelerinin son gününde yaptığı konuşmada, AK Parti’nin 11 yıl süren iktidarı sürecinde ekonomi yönetiminde ihtiyaç duyulan adımları atamadığını, Türkiye’nin pek çok uluslararası kuruluşa göre dünyanın en kırılgan ekonomileri arasında sayıldığını belirten Öztrak, “Tüm Türkiye, AK Parti iktidarı süresince gücün hukuk ile dengelenmezse kirleneceğini gördü. Kibirle zehirlenmiş gücün mutlaka kirleneceğini gördü. Bugün ülkenin savcıları tarafından birçok üyesinin, bürokratının, yetmez akrabalarının da rüşvet ve yolsuzluğa battığı iddia edilen bu hükümet ise Meclis’in denetim yetkisini kullanmasını engellemek için olağanüstü gayret gösterdi” ifadelerini kullandı. 
 
İMZALAR KİME AİT
 
AK Parti’nin ‘Türkiye’nin bağırsakları temizleniyor’ diyerek masumiyet karinesini yok saydığını dile getiren Öztrak, “Siz Sayıştay’ın denetiminden kaçarsanız, siz Meclisin denetiminden kaçarsanız, gider hesabınızı mahkemede verirsiniz. Bürokraside belirli grupların çıkarlarına göre hareket eden örgütlerin olduğu, bizzat Başbakan tarafından dile getirilmiştir. Bu, yönetimde bir cinnet halidir. AKP devr-i iktidarında Anadolu’da ikinci fetret dönemi başlamıştır” dedi. Bürokratların atama kararlarının altındaki imzaların kime ait olduğunu soran Öztrak, “Bunu söyleyen hükümet, hele hele 11 yıldır iktidardaysa görevini ihmal suçunu işlemiş olur. Bu ifadeler olsa olsa aczin ifadesidir. 11 yıl önce yolsuzluğu bitireceğim diyerek iktidara gelen bu hükümet, şimdi yolsuzluğumu nasıl örteceğim noktasındadır” diye konuştu.
 
GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA MİLYARDERLER DE VAR
 
AK Parti döneminde Türkiye’nin, yolsuzluk iddialarının tartışıldığı, gazetecilerin hapiste tutulduğu, 41 milyon vatandaşın iki günde bir sofrasına bir kap et yemeği koyamadığı bir ülke haline geldiğini ifade eden Öztrak, “Vatandaşlar yoksullukla karşı karşıyayken, kimsesizlerin kimsesi olacağım diyerek iktidara gelen AK Parti kimsesizleri değil ama birilerini abat etti. Türkiye’de dolar milyarderlerinin sayısı 6 yılda 17 kişi artarak 43’e ulaştı. Türkiye’deki dolar milyarderlerinin sayısı Fransa ve İtalya’daki dolar milyarderlerinin sayısının toplamına eşit. 6 yılda bu listeye eklenen milyarderin arasında son operasyonda gözaltına alınanlar da var” dedi. Başbakan’ın yapılan soruşturmanın bir taraftan da Halk Bankası’nı yaralama hedefinde olduğu iddiasını anımsatan Öztrak, “Sayın Başbakan, genel müdürün evinde ayakkabı kutularında bulunan dolarlar, sizi ve bu bankayı yaralamıyor da bunu soruşturmak mı yaralıyor?” diye sordu.
 
MİLLETİ FAİZ LOBİSİNİN KUCAĞINA ATTILAR
 
 Hükümetin, milleti faiz lobisinin kucağına attığını belirten Öztrak, “Biz benzer sahneleri 2001 krizinde Başbakanlık’ın önünde gördük. Dolayısıyla hükümete aklını başına almasını tavsiye ediyorum. Millet artık çıldırma noktasına geldi. Bunları görmezden gelerek kendinizi kurtaramazsınız. Savcıların yönelttiği suçlamalar karşısında Başbakan ve hükümetin içine düştüğü telaş, ‘Biz hırsızlık yapıyorduk, bir çete çıktı bizi çökertti’ anlamına gelen gülünç söylem, bu çerçevede yapılan bürokrat kıyımları, olaydaki şahsi sorumluluğu hızla hükümetin topyekün sorumluluğu haline getirmektedir. Hükümet bayatlamış komplo teorileriyle yaşananların üzerini artık örtemez. Herhalde bakan çocuklarının evine 7 kasayı, genel müdürün ayakkabı kutularına, 4,5 milyon doları faiz lobisi veya gezideki “kızlı erkekli” gençler doldurmadı. Hükümet kendini de, ülkeyi de daha fazla rezil etmeden bu Meclis’ten aldığı emaneti derhal Cumhurbaşkanına götürüp vermeli, bu kirli dönem bitmelidir” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ